030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

1 februari 2024 start sollicitatieronde opleiding arts M+G

Datum: 21 jan '24

Kijk je als arts naar het grotere geheel, zonder het individu uit het oog te verliezen? En wil jij werken aan preventie en gezondheid búiten het ziekenhuis? Solliciteer dan vanaf 1 februari t/m 7 maart 2024 op een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen arts Maatschappij + Gezondheid.

Elk jaar zijn er twee sollicitatieperiodes die van start gaan op 1 februari en op 1 augustus. Zowel basisartsen als artsen met meerdere jaren werkervaring mogen solliciteren. Solliciteren naar een opleidingsplek kan via de online sollicitatiemodule van SOGEON.

Basiseisen kandidaten

Om te kunnen solliciteren heb je een erkend diploma voor basisarts nodig (uiterlijk 8 weken voor de start van de opleiding) en bij aanvang van de opleiding dien je te beschikken over een geldige BIG-registratie. Als je solliciteert moet je de eerstvolgende startdatum van de opleiding beschikbaar zijn om de opleiding te beginnen.

(Profiel)opleidingen arts M+G

Per sollicitatieperiode kun je solliciteren op verschillende (profiel)opleidingen. Op 1 februari 2024 gaat de nieuwe sollicitatieronde arts M+G van start. Je kunt solliciteren op een opleidingsplek voor de opleidingen tot

Individu én samenleving

De opleiding tot arts M+G bestaat uit verschillende profielen en het werkveld is veelzijdig. Zo werk je als arts M+G niet in het ziekenhuis, maar bijvoorbeeld in de wijk, op school, bij een GGD, het RIVM of de gemeente. De gemeenschappelijke deler van alle arts M+G profielen? Je zet je niet alleen in voor de individuele patiënt, maar voor de hele samenleving.

Opleidingsplekken

SOGEON biedt opleidingsplekken door het hele land bij diverse opleidingsinstellingen. Onder het kopje Opleidingsplekken vind je meer informatie.

Arbeidsvoorwaarden

SBOH is de landelijke werkgever van aios arts M+G. Voor meer informatie over salaris en arbeidsvoorwaarden kun je terecht op de website van sboh.nl.

Solliciteren

Pas afgestudeerde basisartsen, maar ook artsen die meerdere jaren werkervaring hebben, kunnen solliciteren voor de (profiel)opleidingen arts M+G. De opleidingen gaan van start in september 2023 en duren twee jaar (bij fulltime dienstverband). Parttime is ook mogelijk. De profielopleidingen kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid (2e fase). Na afronding van de 2e fase volgt een registratie als arts M+G (specialist) in het BIG-register. Solliciteren kan vanaf 1 februari 2023, via de online sollicitatiemodule op artsmg.nl/solliciteren.

Meelopen met een ambassadeur

Tip voor geneeskundestudenten, basisartsen of andere specialisten die overwegen om de stap te maken naar Arts Maatschappij + Gezondheid: Loop eens een dagje met iemand mee. Ook als je nog geen coschappen hebt gelopen. Er is weinig aandacht voor sociale geneeskunde in de opleiding tot basisarts, het helpt om zelf een beeld te vormen van wat de opleiding en het werk inhoudt. Wil je meekijken of meelopen met een ambassadeur? Aanmelden kan via dit formulier.

Of lees een van de vele blogs op de blogpagina.