030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu
Bij de NSPOH ben je aan het juiste adres voor je medische vervolgopleiding  

Datum: 17 aug '17

Durf je met wet- en regelgeving in de hand adviezen te geven? Of geneeskundig onderzoek in een politiecel uit te voeren? Durf je gezondheidsrisico’s te onderzoeken, in te grijpen bij een outbreak, of op te komen voor de rechten van chronisch zieken?

Wil je dat alle kinderen in Nederland dezelfde gezondheidskansen hebben? Dat werknemers gezond kunnen werken? En dat onze militairen en veteranen gezond blijven?

Als jij als arts één van deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan ben je bij de NSPOH aan het juiste adres voor je medische vervolgopleiding.

Werken in de sociale geneeskunde

Sociale geneeskunde is onderverdeeld in de domeinen maatschappij & gezondheid en arbeid & gezondheid. De NSPOH biedt drie medische vervolgopleidingen voor (basis-)artsen binnen dit vakgebied.

Competentiegericht en geaccrediteerd onderwijs

Tijdens onze medische vervolgopleidingen staat de praktijk centraal. Het instituutsonderwijs sluit daarop aan. Onze opleiders en docenten zijn enthousiaste professionals uit wetenschap en praktijk. Ze creëren een gastvrije sfeer. Daarbinnen werk je samen, vaak multidisciplinair met andere deelnemers en met je opleider, aan de ontwikkeling van jouw competenties. Daarnaast volg je keuzeonderwijs, dat je selecteert op basis van je individueel opleidingsplan.

Wij zijn als opleidingsinstituut geaccrediteerd door onder meer de RGS. Deze accreditatie is van toepassing op al onze medische vervolgopleidingen.

Bedrijfsgeneeskunde (vier jaar)

De hoofdtaak van een bedrijfsarts is het bevorderen en beschermen van de gezondheid van werknemers. Je beoordeelt beroepsziekten en beroepsgebonden aandoeningen. Je begeleidt werknemer en werkgever en doet veel op het gebied van preventie. Maar je bent je ook bewust van de commerciële setting waarin je werkt. Jouw positie als onafhankelijk adviseur kan daarom een spanningsveld veroorzaken: je staat tussen werkgever en werknemer in. Dat maakt het vakgebied soms pittig, maar uitermate boeiend.
Leer in vier jaar hoe je je je beweegt tussen werkgevers, werknemers en de arbodienst. Ben je geïnteresseerd het voorkómen van gezondheidsschade door werk? Wil jij aan het werk als bedrijfsarts? Lees dan meer over Bedrijfsgeneeskunde.

Verzekeringsgeneeskunde (vier jaar)

Als verzekeringsarts heb je bij je beoordeling of advisering te maken met verzekerden, opdrachtgevers , behandelaars, wet-en regelgeving en polisvoorwaarden. Naast verzekeringsgeneeskundige kennis zijn communicatieve vaardigheden van het grootste belang. Maar ook besluitvaardigheid, standvastigheid, betrokkenheid en tact. Stel je maar eens voor dat je een verzekerde moet vertellen dat hij geen recht heeft op een uitkering. Dat kan zwaar zijn.
Maar je biedt ook duidelijkheid. En dat opent de deur naar een proces waarin je mensen ondersteunt om binnen hun mogelijkheden te functioneren in het arbeidsproces.
Wil je leren hoe je mensen helpt om binnen hun eigen mogelijkheden te functioneren in het arbeidsproces? Leer in vier jaar hoe je samenwerkt met verzekerden, opdrachtgevers en behandelaars. Wil jij als verzekeringsarts aan de slag? Lees dan meer over Verzekeringsgeneeskunde.

Meer informatie

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!