030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Incompany

Incompany

Waarom onze incompany opleidingen zo goed aansluiten bij de praktijk

Opleiden is maatwerk. Wij merken dat er steeds meer vraag is naar gerichte scholing, die naadloos aansluit bij behoeftes en ambities van een organisatie. En dan bij voorkeur uitgevoerd op de eigen locatie.
Daarom bieden wij zowel trainingen als volledige opleidingen incompany aan. Deze ontwikkelen we geheel naar de wensen en leervragen van jouw organisatie. Op die manier sluit de leerstof optimaal aan bij de dagelijkse praktijk van je medewerkers of collega’s.

Neem contact op met ons IncompanyTeam

Onze modulen en opleidingen:

 • zijn geaccrediteerd door meer dan 10 instellingen.
 • zijn geheel op maat gemaakt.
 • worden op elke gewenste locatie gegeven.
 • zijn praktijkgericht
 • zijn actueel, gebaseerd op de laatste maatschappelijke, wetenschappelijke en juridische ontwikkelingen.

Wil je meer weten? lees hieronder ter inspiratie over onze recent uitgevoerde opdrachten. Of stuur een mail naar incompany@nspoh.nl. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met Sanne Rengelink, telefoon 0620618250 of Puck Winnubst, telefoon 0634860637.

10 jaar intercollegiale toetsing en intervisie bij MCS-Arbo

Hoe gaan arboprofessionals om met lastige dilemma’s waar ze in je werk tegenaan lopen? Door hun casus voor te leggen aan collega’s kunnen ze gebruik maken van elkaars expertise. Hoe zouden collega’s in zo’n geval reageren?
Om de intercollegiale toetsing en intervisie, die de wetgever verplicht heeft gesteld, te faciliteren schakelt MCS-Arbo al 10 jaar de NSPOH in, als vaste partner. In het interview met Lidia Lupgens directeur MCS-Arbo, vragen wij naar haar ervaringen van de afgelopen jaren en haar verwachtingen voor de toekomst. Klik op de video hieronder en bekijk het interview.

Ben je ook op zoek naar een ICT voorzitter en ben je benieuwd naar wat de NSPOH voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Manja Coppens, opleider/adviseur, telefoon 0620612453, e-mail m.coppens@nspoh.nl.

Casus VGGM: “De NSPOH is goed bereikbaar, deskundig en snel”

Cathy Geuzendam over Pluis - Niet pluis NSPOH“Binnen onze jeugdgezondheidszorg aan 0-4 jarigen werden taken van de jeugdarts naar de jeugdverpleegkundige herschikt. Om onze jeugdverpleegkundigen toe te rusten voor nieuwe taken en verantwoordelijkheden, verzorgde de NSPOH de incompany training ‘Pluis niet pluis’.
De samenwerking met de NSPOH ervoer ik als prettig. Er was veel opleidingservaring. Bovendien hadden ze deze scholing eerder al bij andere JGZ-organisaties gegeven. Daardoor dachten ze goed met ons mee en gaven ze ons advies, gevraagd en ook ongevraagd. Dat was heel welkom bij het opzetten en finetunen van de opleiding.
De vaste contactpersoon was goed bereikbaar, deskundig en snel. En het belangrijkste, het leidde tot scholing die weliswaar als intensief, maar vooral als erg verrijkend werd ervaren. Onze jeugdverpleegkundigen gaan met vertrouwen ‘taakherschikt’ werken. En niet alleen zij, maar ook de jeugdartsen die tijdens de opleiding als praktijkopleider fungeerden.”
Cathy Geuzendam, senior beleidsmedewerker JGZ
Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM)

Casus UWV: leren praten met ‘mensen met een gebruiksaanwijzing’

Het UWV vroeg ons om voor hun mediators een maatwerktraining te ontwikkelen en uit te voeren.

Tijdens de training verdiepten de mediators zich in opvallende persoonlijkheidskenmerken van hun cliënten. Ze stelden zich de vraag hoe die doorwerken in hun communicatie.

Door met een trainingsacteur te werken aan praktische communicatieve vaardigheden, leerden zij omgaan met ‘moeilijke mensen, lastige situaties’. Het resultaat: het mediation-werk verloopt nu vlotter en effectiever.
Een dergelijke training biedt de NSPOH overigens ook aan als bij- en nascholing.

Casus Volksgezondheid Utrecht: ‘dialooggericht’ werken

Op verzoek van Volksgezondheid Utrecht ontwikkelden wij voor alle (jeugd-)artsen en verpleegkundigen een (vervolg-) training. Daarmee konden zij een praktische invulling geven aan een ‘dialooggerichte werkstijl’.

Met deze basishouding leerden professionals de ‘eigen kracht’ van ouders en kinderen meer benutten in de samenwerking. In totaal hebben wij acht groepen op locatie getraind. Daarbij kwamen zowel de theoretische achtergrond als de praktische uitvoering van ‘dialooggerichte communicatie’ aan bod.

Casus ArboUnie: e-learning arbo- en sociale zekerheidswetgeving

Hoe maak je belangrijke, maar ietwat stugge materie op een toegankelijk manier beschikbaar? Dat was de vraag die de ArboUnie ons stelde. Samen met hen hebben wij twee online trainingen ontwikkeld. Daarmee werden startende professionals in de arbodienstverlening ingevoerd in de arbo- en sociale zekerheidswetgeving.
In dit project combineerden we de inhoudelijke kennis van de ArboUnie met onze didactische en digitale expertise. De e-learning wordt flexibel in verschillende contexten ingezet.

Casus GGD Utrecht, Drenthe en Groningen: versterken jeugdverpleegkundigen

GGD Regio Utrecht, GGD Drenthe en GGD Groningen vroegen ons om de jeugdverpleegkundigen in hun organisatie te ondersteunen bij alle veranderingen in het vak. Hiervoor ontwierpen wij een vijfdaags programma.
Onderwerpen die aan de orde kwamen, waren:

 • Wat betekent het om te werken bij een GGD, samen met gemeenten en andere actoren in het krachtenveld van de JGZ?
 • Hoe zijn de JGZ en de publieke gezondheidszorg ontstaan en welke invloed heeft die geschiedenis op de huidige inrichting?
 • Wat betekenen de veranderingen in de organisatie van de JGZ en de publieke gezondheidszorg, voor nu en de toekomst?

Daarnaast was er ruimschoots aandacht voor inhoudelijke onderwerpen waar de professionals behoefte aan hadden. Bijvoorbeeld hechting, ouderschap en de ontwikkeling van schoolgaande kinderen.

Casus GGD’s Zuid-Holland: Verkenning van de publieke gezondheid

Voor de zesde keer op rij organiseerden wij voor de GGD’s in de provincie Zuid-Holland de training ‘Verkenning van de publieke gezondheid’. In eerste instantie was de training alleen bedoeld voor verpleegkundigen. Gaandeweg kregen ook andere medewerkers de smaak te pakken.

Aan bod kwamen onder meer:

 • De ontwikkelingen in de organisatie en financiering van de (publieke) gezondheidszorg
 • De geschiedenis van de publieke gezondheid
 • Preventiewetgeving en ethische dilemma’s
 • Ontwikkelingen in de gezondheid van inwoners van Nederland.

Ook dit is een succesvolle training, die ook voor andere GGD’s interessant kan zijn.

Praktische informatie

Incompany

Wil je er meer over weten?  Stuur een mail naar incompany@nspoh.nl. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met Puck Winnubst telefoon 0634860637 en Sanne Rengelink telefoon 0620618250.