NSPOH

Incompany

De NSPOH, uw gesprekspartner voor opleidingsvraagstukken!

Heeft u een opleidingsvraag en overweegt u een training voor uw medewerkers of collega’s? Alle modulen en opleidingen op deze website voert de NSPOH graag bij u op locatie uit, op maat, dus met aandacht voor uw specifieke wensen. Ook volledige onderwijstrajecten kan de NSPOH voor u ontwikkelen. De NSPOH denkt graag met u mee! U bepaalt, (bijna) alles is mogelijk.

Inspiratie opdoen? Kijk hieronder bij eerder uitgevoerde opdrachten.

Deskundig, goed bereikbaar en snel

“Binnen onze jeugdgezondheidszorg aan 0-4 jarigen worden taken van de jeugdarts naar de jeugdverpleegkundige herschikt. De NSPOH speelt daarbij een belangrijke rol met de incompany scholing ‘Pluis niet pluis’ waarmee we onze jeugdverpleegkundigen toerusten voor nieuwe taken en verantwoordelijkheden. De samenwerking met de NSPOH ervaar ik als prettig. Door hun ervaring met opleiden, en natuurlijk de scholing ‘Pluis niet pluis’ bij andere JGZ-organisaties, denken ze goed met ons mee en adviseren ze, gevraagd en ook ongevraagd. Dat was heel welkom bij het opzetten en finetunen van de opleiding. De vaste contactpersoon was goed bereikbaar, deskundig en snel. En het belangrijkste, het leidde tot scholing die weliswaar als intensief, maar vooral als erg verrijkend werd ervaren. Onze jeugdverpleegkundigen gaan met vertrouwen ‘taakherschikt’ werken. Niet alleen zij, maar ook de jeugdartsen die tijdens de opleiding als praktijkopleider fungeerden.”

Cathy Geuzendam, senior beleidsmedewerker JGZ

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM)

Mensen met een gebruiksaanwijzing

Het UWV vroeg de NSPOH een maatwerktraining te ontwikkelen en uit te voeren voor al hun mediators.

Tijdens de training verdiepten de mediators zich in opvallende persoonlijkheidskenmerken van hun cliënten en stelden zij zich de vraag hoe die doorwerken in hun communicatie. Door met een trainingsacteur te werken aan praktische communicatieve vaardigheden verloopt het mediationwerk nu vlotter en effectiever. Een dergelijke module biedt de NSPOH ook aan als open bij- en nascholing. Voor informatie klik op Moeilijke mensen, lastige situaties. 

Dialogisch werken

Op verzoek van GGD-Utrecht ontwikkelde de NSPOH  voor alle (jeugd-)artsen en verpleegkundigen een (vervolg-) training waarmee zij een praktische invulling kunnen geven aan een 'dialogische werkstijl'. Met deze basishouding kunnen professionals de 'eigen kracht' van ouders en kinderen meer benutten in de samenwerking. In totaal zijn acht groepen op locatie getraind in zowel de theoretische achtergrond als de praktische uitvoering van 'dialoog gerichte communicatie'.

E-learning arbo- en sociale zekerheidswetgeving

In samenwerking met ArboUnie is gezocht naar een mogelijkheid om arbo- en sociale zekerheidswetgeving - belangrijke, maar veelal ook stugge materie - snel en toegankelijk beschikbaar te maken voor professionals die starten in het werkveld van arbodienstverlening. Door de combinatie van ArboUnie's inhoudelijke kennis en NSPOH's didactische en digitale expertise zijn twee online modules samengesteld. Het eindproduct maakt flexibele inzet van dit leerprogramma in verschillende contexten mogelijk.

Versterken jeugdverpleegkundigen

Van GGD Regio Utrecht, GGD Fryslân en GGD Groningen kreeg de NSPOH het verzoek om de jeugdverpleegkundigen in hun organisatie te ondersteunen bij alle veranderingen in het vak. Hiervoor ontwierp de NSPOH een vijfdaags programma. Een belangrijke vraag die deelnemers zich stelden, was wat het betekent om te werken bij een GGD, samen met gemeenten en andere actoren in het krachtenveld van de JGZ. Ook kwamen de geschiedenis van de JGZ en de publieke gezondheidszorg aan bod en de invloed die dat heeft op de huidige inrichting. Wat betekenen de veranderingen in de organisatie van de JGZ en de publieke gezondheidszorg, voor nu en de toekomst? Natuurlijk was er ook tijd voor discussie over preventiewetgeving en ethische dilemma’s waar de professionals tegenaanlopen.

Werken in de publieke gezondheid

Voor de GGD ’en in de provincie Zuid-Holland organiseert de NSPOH najaar 2016 voor de zesde keer op rij de module Werken in de publieke gezondheid. In eerste instantie was de module alleen bedoeld voor verpleegkundigen, maar ook andere medewerkers van de GGD ‘en kregen de smaak te pakken. Aan bod komen onder meer: ontwikkelingen in de organisatie en financiering van de (publieke) gezondheidszorg, de geschiedenis van de publieke gezondheid, preventiewetgeving en ethische dilemma’s en ontwikkelingen in de gezondheid van inwoners van Nederland. Een succesvolle module die ook voor andere GGD’en interessant kan zijn.