030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

NSPOH introduceert nieuwe onderwijsvorm: ‘Snel aan de slag met actuele thema’s’

Datum: 27 mrt '24

De NSPOH introduceert een nieuwe vorm van onderwijs; online en in de avond. De NSPOH Avondacademie schoolt je in anderhalf uur bij over een actueel thema in de sociale geneeskunde. “Als team bij- en nascholing voelen we de behoefte om snel te reageren als er iets in de wereld speelt dat relevant is voor onze professionals”, licht projectcoördinator Vera van Rijn toe.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Met deze geaccrediteerde (2 punten) online scholing gaat het team de uitdaging aan: snel onderwijs ontwikkelen dat inspeelt op de actualiteit. Ze komen nu al vaak thema’s tegen waarbij je snel iets in de markt wil zetten. “Daar is op zo’n moment ook echt behoefte aan vanuit het werkveld”, benadrukt Van Rijn. “Onderwijs ontwikkelen op een moment dat iets actueel is, kan wel, maar duurt lang. Met dit concept kunnen we meteen aan de slag.”

Verschillende disciplines in gesprek

De NSPOH Avondacademie is bedoeld voor alle professionals werkzaam in de sociale geneeskunde. De invulling van het onderwijs is afhankelijk van het thema. Voor de eerste editie is gekozen voor een rondetafelgesprek met de docenten en een gespreksleider, na het gesprek aan tafel gaan deelnemers vanuit verschillende disciplines samen met een opdracht aan de slag. “Vaak ben je alleen met je eigen vakgebied bezig, terwijl het juist mooi is om te zien hoe andere professionals ergens mee omgaan”, vindt Van Rijn. “Daar kun je veel van leren omdat gezondheidsproblemen groter zijn dan je eigen hokje.”

Eerste editie: Planetary Health

De eerste editie is inmiddels gepland op 4 juni en gaat over Planetary Health. Docenten Ernst Jurgens (bedrijfsarts) en Nora van Gaal (aios 2e fase M+G) bespreken hoe de gezondheid van mens en planeet met elkaar verbonden zijn. Wil je weten hoe jij hier als professional een positieve bijdrage aan kan leveren? Schrijf je nu in.

Voor de volgende edities wordt al druk nagedacht over onderwerpen, maar het team staat ook open voor input van deelnemers. “Hoe leuk is het om hen de kans te bieden om ook te doceren over een actueel thema”, benoemt Van Rijn. “Een aios bijvoorbeeld die een onderzoek heeft gedaan of een prijs heeft gewonnen.” Lever je dus zelf een bijdrage aan een actueel gezondheidsthema of heb je een ander goed idee voor deze scholing? Mail dan naar bns@incompany.nl.

Praktische informatie

Voor wie Alle professionals werkzaam in de publieke- en arbeidsgezondheidszorg.
Artsen, verpleegkundigen en andere professionals werkzaam in de sociale geneeskunde.
Data Eerste editie over Planetary Health op 4 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Locatie Online
Kosten € 60
Accreditatie 2 accreditatiepunten
Inschrijven Klik hier