030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Lenie Witziers over opleiding jeugdverpleegkundige Maatschappij & Gezondheid

“In december 2019 ben ik begonnen met de incompany opleiding Jeugdverpleegkundige bij de NSPOH. Samen met ZuidZorg, de Zorgboog en de GGD Zuidoost Brabant kregen we deze mooie kans om ook van elkaar te leren. Ik begon heel onzeker, kan ik dit wel, op mijn leeftijd nog? Krijg ik het nog wel geleerd en begrepen allemaal? Tegelijkertijd was ik heel erg enthousiast en nieuwsgierig om de verbinding van de huidige theorie met mijn ervaring te zoeken.”

Lenie Witziers, jeugdverpleegkundige i.o., ZuidZorg, Eindhoven.

Lees Lenies complete blog: Praktijkopdracht in coronatijd.

Karien Wannée over Opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid

“Enkele maanden na de start van mijn opleiding werd bij ‘mijn GGD’ de eerste COVID-19 patiënt bevestigd. Door de outbreak verschoof mijn rol als verpleegkundige infectieziekten meer naar implementatie van beleid en coördinatie van teams. Buiten de opleiding om vonden wij als deelnemers elkaar om elkaar te helpen. Mijn verpleegkundige bijdrage in het proces rondom de teststraat voor (zorg)medewerkers kon ik gebruiken als praktijkopdracht. Zo kon ik ondanks de crisistijd, toch verder met mijn Opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid!”

Karien Wannée- de Smalen, Verpleegkundige M&G  i.o., GGD Hart voor Brabant, Team Infectieziekten

Lees Kariens complete blog: Praktijkopdracht in coronatijd.

Marissa Schlick over opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid

“Sinds ik de Opleiding jeugdverpleegkundige – Maatschappij en Gezondheid heb gevolgd voel ik mij veel zelfverzekerder in mijn werk. De opleiding geeft mij meer verdieping in mijn vak. De modules en de lessen zijn gericht op je werk als jeugdverpleegkundige in de praktijk. Ik kijk nu anders naar verschillende situaties zoals bijvoorbeeld de omgang met de verschillende ketenpartners.
Ik durf nu meer mijn positie in te nemen als jeugdverpleegkundige. En ik treed nu meer op de voorgrond waar ik eerder afwachtend was.
Doordat je de opleiding met collega’s van andere GGD’en uit het land volgt, krijg je meer informatie over de verschillende manieren van werken. Ik heb daar veel van geleerd, ook om kritischer te kijken naar hoe ik het zelf gewend ben. Ik heb met heel veel plezier de Opleiding jeugdverpleegkundige – Maatschappij en Gezondheid bij de NSPOH gevolgd.”

Marissa Schlick, jeugdverpleegkundige, GGD Amsterdam jeugdgezondheidszorg

Heleen over online onderwijs

“De coronacrisis vraagt van iedereen aanpassingen op elk vlak. Ik ben blij dat de NSPOH op korte termijn het onderwijs kon digitaliseren. Zo blijft de continuïteit van mijn opleiding bedrijfsarts gewaarborgd en lopen we geen achterstand of studievertraging op.”

Heleen ten Bruggencate, bedrijfsarts in opleiding, De Arbodienst

Arne Koole over online onderwijs

‘Een positief bijeffect van de Corona-crisis is dat we massaal het beeldbellen hebben omarmd! Bij de arbodienst vergaderen we inmiddels digitaal met collega’s, we beeldbellen met vrienden en familie. En inmiddels is ook het onderwijs bij de NSPOH volledig Online via Zoom! Mijn eerste ervaringen hiermee in de opleiding bedrijfsarts zijn heel positief: er is veel ruimte voor sociale interactie en het is enorm efficiënt qua tijd! Het enige wat ik mis is de heerlijke lunch bij de NSPOH! Mijn wens is dat we in de toekomst fysiek en digitaal onderwijs blijven combineren!’

Arne Koole, bedrijfsarts in opleiding.

Eveline The-Van Leeuwen over de opleiding tot verzekeringsarts

“Ik vind het een mooie uitdaging om het vak van verzekeringsgeneeskunde over te brengen aan anderen. Dat ik deelnemers enthousiast kan maken voor de leuke dingen van het vak is voor mij de belangrijkste reden om bij de NSPOH  verzekeringsartsen op te leiden. We willen als opleidingsinstituut mensen opleiden tot professionals met lef. Want dat heb je in de dagelijkse praktijk als verzekeringsarts of bedrijfsarts nodig.” 

Eveline The-Van Leeuwen, verzekeringsarts, opleidingsmanager / instituutsopleider NSPOH

Hans Heijstek over de opleiding tot bedrijfsarts

“Voor een bedrijfsarts is elke dag anders. En is elke dag uitdagend. Ik werk graag met enthousiaste deelnemers, die tijdens hun opleiding leren met zelfvertrouwen deze uitdagingen aan te gaan.”

Hans Heijstek, bedrijfsarts, opleidingsmanager / instituutsopleider NSPOH

Cathrien Jacobi over leerwerkgroepen

“De leerwerkgroepen in het onderzoekstraject zijn intensieve en leerzame bijeenkomsten, maar ook heel gezellig!”

Dr. Cathrien Jacobi, manager onderzoeksscholing NSPOH

Rob van der Linden over opleiding Forensische Verpleegkunde

“In mijn werk ben ik direct of indirect betrokken bij patiënten die verdachte, dader of slachtoffer kunnen zijn van [gewelds]misdrijven. Dat riep regelmatig vragen bij me op. Hoe kon ik dit zo objectief mogelijk signaleren en documenteren? Hoe werken AmbulanceZorg en de politie samen? En hoe handel ik in een medische situatie waarbij ook een forensisch onderzoek wordt opgestart?

Belangrijk voor mij was om kennis en kunde te verwerven over relevante wet- en regelgeving, ook vanwege de geziene en ongeziene raakvlakken met de forensische zorg. Gerichte expertise vond ik bij de NSPOH, goed bereikbaar in Utrecht. Vanaf de eerste dag van de opleiding forensische verpleegkunde kon ik de lesstof direct toepassen en vertalen in de praktijk en maakte ik een persoonlijke ontwikkeling door. Het leerklimaat is veilig met een zeer gemotiveerde en enthousiaste opleider die een programma met goede docenten samenstelde. Dit alles zorgt ervoor dat ik nog meer kan bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. “

Rob van der Linden, Ambulanceverpleegkundige, AmbulanceZorg Zoetermeer

Faiez Joemmanbaks over de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18

“De Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 is heel praktijkgericht. Een mooi voorbeeld hiervan is het onderwijs over de visus. De optometrist gaf hele praktische tips en trucs voor het omgaan met baby’s en peuters. Die konden we dan op elkaar oefenen. Niet alleen was dat leuk om te doen maar ook heel nuttig. Ik vond het dan ook jammer dat ik dat, als arts in de 4-12, niet direct de dag erna in de praktijk kon brengen.”

Faiez Joemmanbaks, jeugdarts CJG Den Haag, locatie Segbroek