030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Ontwikkel je verder met €1000 STAP-budget

Wat is het STAP-budget? Het STAP-budget is een subsidie van de overheid van max. € 1000 om een cursus, opleiding of training te volgen. Deze subsidie kun je als werkende of werkzoekende gebruiken voor jouw verdere ontwikkeling. En het mooie is: de NSPOH biedt ca. 50 bij- en nascholingsmodulen aan die je met het STAP-budget deels of geheel kunt financieren!

Bekijk opleidingen met STAP-budget

Hoe werkt STAP?

STAP 1. Kies je bij- of nascholing

Kies je bij- of nascholing en startdatum. De scholing mag niet eerder starten dan 4 weken nadat de aanvraag is ingediend. De scholing moet starten binnen drie maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je bijvoorbeeld de STAP-subsidie aan in het tijdvak februari-april, dan moet je scholing uiterlijk op 30 juli starten. Het is dus belangrijk dat je het STAP-budget niet te vroeg aanvraagt!

STAP 2. Schrijf je in

Schrijf je in voor je bij- en nascholing. Bij het doorlopen van de inschrijving kies je in de laatste stap (check-out) de optie ‘Betaalwijze Stap’. Voor aanmelding voor een opleiding vermeld je in het opmerkingenveld dat je een STAP budget wilt aanvragen. Je ontvangt van ons een bewijs van aanmelding waarmee je het STAP-budget bij het UWV kunt aanvragen. Let op: deze aanvraag is nog geen garantie dat UWV de subsidie toezegt (op = op). En je kunt voor slechts één bij- en nascholing (per jaar) een STAP-budget aanvragen.

STAP 3. Vraag je STAP-subsidie aan bij het UWV

Op de startdatum van het tijdvak gaat het aanvraagloket bij het UWV open. Houd je DIGID bij de hand en ga naar https://www.stapuwv.nl/p/STAP-informatie. (Als je je voor 10 uur aanmeldt, kom je op een wachtlijst, als je na 10.00 uur inlogt, kom je op een lager nummer in de wachtlijst.) Daar upload je het aanmeldbewijs dat je van ons hebt ontvangen. Binnen vier weken krijg je bericht. Let op: per tijdvak is er beperkt budget, dus wees er snel bij.

STAP 4. Aan de slag!

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan kun je starten met je bij- of nascholing. Na toekenning van het STAP-budget wordt het bedrag direct aan de opleider, de NSPOH, betaald. Is de training duurder dan € 1.000, dan ontvang je alleen een factuur met het restbedrag.

Wordt de STAP-subsidie niet toegekend?

Neem dan binnen twee weken contact met ons op om je scholing kosteloos te verplaatsen of om kosteloos te annuleren, beiden zonder extra kosten. Je kunt ook een ander factuuradres doorgeven. Laat je ons niets weten, dan gaan we ervan uit dat je de scholing volgt en ontvang je daarvoor (privé) de factuur.

Spelregels

  • Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen.
  • Je werkt, studeert of bent werkzoekende.
  • Je ontvangt geen andere tegemoetkomingen of beurzen.
  • Je volgt de training bij een STAP-opleider, zoals NSPOH.
  • Je mag 1 keer per jaar een beroep doen op deze subsidie.
  • UWV wil weten of je de training succesvol hebt afgerond om te beoordelen of je het budget definitief toegekend krijgt. Dat regelt de NSPOH. Je hoeft hier niets voor te doen.

Nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies?

Heb je nog vragen over de opleidingen en bij- en nascholingsmodulen die je met het STAP-budget kunt volgen? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies hierover? Neem dan contact met ons op via telefoon 030 810 05 00 of e-mail info@nspoh.nl.

Nieuws over het STAP-budget van 12 december 2022: Kabinet slaat januaritijdvak voor STAP-budget over.

En lees het nieuws op 2 september 2022: STAP-budget van overheid binnen paar uur alweer op.