030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Nieuwe scholing voor startende verpleegkundigen JGZ en AGZ

Datum: 12 jun '20

Voor jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen algemene gezondheidszorg, die nóg beter beslagen ten ijs willen komen lanceerde de NSPOH onlangs nieuw onderwijs.  De vijfdaagse module Verpleegkundigen maken kennis met de JGZ en AGZ start op 9 september 2020 bij de NSPOH in Utrecht.

JeugdVerpleegkundigen in opleiding 2017 NSPOH

Tijdens de module wordt ruimschoots aandacht besteed aan vakinhoudelijke kennis. Er wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen. Als JGZ-verpleegkundige leer je over groei en ontwikkeling, waaronder praktische uitleg over het toepassen van het van Wiechenonderzoek. Ook gaan we in op de onderwerpen overgewicht, zindelijkheid en seksuele ontwikkeling. Ook de psychosociale ontwikkeling komt aan bod met o.a. onderwerpen als autisme, ADHD en depressie. Je leert signalen herkennen en door te verwijzen naar de juiste professional binnen de jeugdgezondheidszorg. Tijdens de module oefenen we ook ruimschoots met gesprekstechnieken en communicatie met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Als AGZ-verpleegkundige leer je over de verschillende werkvelden: de infectieziektebestrijding, technische hygiënezorg of TBC-bestrijding. Deelnemers leren hoe de publieke gezondheidszorg is georganiseerd en hoe je daarin goed met anderen kan samenwerken. Een deel van de scholing volgen de deelnemers in een gecombineerde groep.

Met meer zelfvertrouwen aan de slag

Voor wie net klaar is met de hbo-v kan het spannend zijn om te gaan werken in een complexe organisatiestructuur zoals die van de publieke gezondheidszorg. Ook voor ervaren verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken en zich willen omscholen biedt deze scholing ondersteuning tijdens het inwerken. Zo kunnen ze met meer zelfvertrouwen aan de slag als jeugdverpleegkundige of verpleegkundig AGZ.

Er wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen. Deelnemers uit beide werkvelden volgen regelmatig gezamenlijk onderwijs. Dat biedt een uitstekende voorbereiding op het werk. Daar werken ze immers ook vaak samen. Hoe is de publieke gezondheidszorg georganiseerd en hoe kun je daarin goed samenwerken met anderen? En, hoe sluit je het beste aan bij je cliënt? Hoe krijg je de echte vraag boven en hoe zorg je, in de korte tijd die je hebt, dat je echt tot de kern komt? Anderzijds krijg je profielspecifiek onderwijs, dat de diepte ingaat. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van casuïstiek, zodat je kunt oefenen met ‘real-life’ situaties.

Waarom kiezen voor de NSPOH?

  • Gastvrij en veel persoonlijke aandacht in het leerproces,
  • Praktijkgericht en up-to-date: vanaf dag één ervaar je zichtbaar resultaat
  • Samen leren, samen werken: onderwijs met andere JGZ- en AGZ-verpleegkundigen.

Geïnteresseerd?

Klik voor meer informatie op Verpleegkundigen maken kennis met de JGZ en AGZ.
De inschrijving is geopend.

Andere scholing

Naast deze nieuwe module biedt de NSPOH al enige jaren de opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid. Naast samenwerken in netwerken leren deelnemers strategisch opereren in het complexe veld van de publieke gezondheidszorg.