030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Binnenmilieu beoordelen Print

In het kort

In hoeverre is binnenlucht een risico voor de gezondheid? En hoe beoordeel je dat en wat zijn de mogelijkheden voor preventie? Daarover gaat deze nascholing.

Buitenlucht is op sommige plaatsen in ons land slechter voor de gezondheid dan op andere plaatsen. We brengen echter een belangrijk deel van ons leven binnen door. Binnenlucht is eigenlijk buitenlucht met extra toevoegingen. Afhankelijk van het huis waar we in wonen en hoe we precies in dat huis wonen is de binnenlucht slechter of beter van kwaliteit.

Wat je leert

Leer meer over binnenlucht, risico’s voor de gezondheid en de mogelijkheden voor preventie

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze module is ook een onderdeel van de opleiding medische milieukunde (1e fase M&G).

De volgende onderwerpen komen in deze module aan de orde:

  • Verbrandingsproducten.
  • Vocht en schimmel in huis.
  • Bouwmaterialen en stoffen die in de binnenlucht voor kunnen komen.
  • Ventilatie in woningen en op scholen.

Lees vooraf door:

Achtergrondliteratuur voor meer informatie (dit hoef je niet allemaal te lezen, maar eens kijken wat er in staat kan geen kwaad, zodat je weet waar je informatie kunt vinden indien nodig):

Na afloop van deze module

  • ben je bekend met het binnenmilieu in brede zin en de relevantie voor de gezondheid.
  • ken je de basisprincipes van de beoordeling van het binnenmilieu voor de gezondheid in verblijfsruimtes waaronder scholen, kindercentra en woningen.
  • ken je mogelijkheden om het binnenmilieu in gunstige zin te beïnvloeden.
  • heb je geoefend aan de hand van casuïstiek om in de praktijk het binnenmilieu te beoordelen wat betreft gezondheidsrisico’s en hierover te adviseren aan burgers en gemeentes.

Voor wie

Medewerkers die onlangs gestart zijn bij de GGD en die betrokken zijn bij de beoordeling en advisering over het binnenmilieu.

Docent

De heer dr.ir. R.T. (Rob) van Strien, adviseur milieu en gezondheid, afdeling Leefomgeving, GGD Amsterdam.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.