030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

WOKJA Print

In het kort

Ben jij jeugdarts (i.o) en wil jij je verdiepen in signalering en aanpak kindermishandeling? Volg dan deze tweedaagse module.

Wat je leert

WOKJA: de scholing voor jeugdartsen in signalering en aanpak kindermishandeling.

Je kunt de module volgen als bij- of nascholing. Deze module is ook een onderdeel van de vernieuwde opleiding jeugdarts (1e fase M&G) van de NSPOH.

De jeugdarts heeft een belangrijke rol in het vroeg signaleren van een vermoeden van verwaarlozing en andere vormen van kindermishandeling. Ondanks de beste intenties wordt kindermishandeling nog steeds gemist. De signalering kan verbeterd worden door goede aanvullende training specifiek afgestemd op de werksetting en behoeftes van de jeugdarts.

N.B. WOKJA staat voor Wetenschappelijk Onderwijs inzake Kindermishandeling voor Jeugdartsen.

Docenten

De WOKJA is ontwikkeld door de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SSHK) in samenwerking met jeugdartsen. Deze module wordt uitgevoerd door de SSHK.

Na afloop van deze tweedaagse module

  • kun je de verschillende vormen van kindermishandeling herkennen
  • het gesprek met ouders voeren in het geval van een verdenking van kindermishandeling.

Het onderwijs is interactief met professionele trainers. Je kunt eigen casuïstiek inbrengen.

Voor wie

Jeugdartsen KNMG (i.o), vertrouwensartsen en artsen die aandachtsfunctionaris kindermishandeling zijn binnen de jeugdgezondheidszorg.

Toelatingseis

Academisch denk- en werkniveau.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.