030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Van de tekentafel naar de wijk

Een rookvrije JGZ

Tijs Rutgers, jeugdarts KNMG  is het gelukt om tijdens zijn opleiding alle 25 Ouder- en Kindteam locaties in Amsterdam en overige JGZ locaties in Amstelland rookvrij te maken. “Als jeugdarts kun je de perfecte verbinding maken tussen de medische kennis en beleid vanuit de gemeente en de politiek. Kortom: een heel belangrijke brug slaan!” Bekijk het interview hieronder over het Project Rookvrije generatie met NSPOH opleider Evi Vermeer (mei 2021).

Watercampagne JOGG

Jesse Rijks, jeugdarts GGD Brabant-Zuidoost, ontwikkelde promotiemateriaal voor de watercampagne “Weet wat je drinkt”. Dit in het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Klik op onderstaande foto om het promotiemateriaal in groter formaat te bekijken.

De jeugdarts als verbinder

Madelon Meijer-Hoogeveen, jeugdarts bij GGD Flevoland/GGD regio Utrecht: “Tijdens de opleiding tot jeugdarts heb ik, in lijn met het Preventieakkoord, de verbinding gemaakt tussen de praktijk, wetenschap en beleid rond het thema overgewicht. Samen hebben we een vernieuwende visie op de zorg voor kinderen met overgewicht ontwikkeld”.  Bekijk (en download) hieronder de “Praatplaats: de aios als verbinder“.

Maatregelen in het Nationaal Preventieakkoord

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid in 2018 samen met meer dan 70 maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan meer dan 200 afspraken om Nederland gezonder te maken, gericht op een gezonder Nederland in 2040.

Terug naar “Wat heb je aan een jeugdarts?”