030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Wat heb je aan een jeugdarts?

TNO en NSPOH leiden jaarlijks zo’n 60 artsen op tot jeugdarts (1e fase) en 45 jeugdartsen op tot arts M+G (2e fase). Weet je wat dit voor jouw organisatie kan opleveren? Deze artsen beschikken na hun opleiding over adequate medische kennis en ze zijn in staat deze te vertalen naar het publiek-sociaal domein.

Interactieve afbeelding (pdf)

Klik op de afbeelding hieronder om de interactieve pdf te openen. Beweeg met de cursor over de afbeelding voor extra informatie en klik door naar de pagina over dit onderwerp.

Of navigeer via de sidebar hiernaast naar actuele resultaten uit de opleidingen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Facts and figures

Tussen 2017 en 2021 zijn 332 artsen gestart aan de tweejarige eerste fase opleiding tot jeugdarts KNMG. In dezelfde periode hebben 153 jeugdartsen KNMG hun opleiding voortgezet en zijn ze aan de tweede fase opleiding arts maatschappij + gezondheid begonnen.

Algemene informatie over de opleiding tot jeugdarts

Taken van jeugdartsen in de jeugdgezondheidszorg

In november 2021 publiceerde de AJN, de wetenschappelijke vereniging van en voor jeugdartsen in Nederland, een document over het werkterrein met daarin handvatten voor de invulling van taken voor de verschillend opgeleide jeugdartsen, werkzaam bij JGZ-organisaties. Het document open je (of download je) door te klikken op Taken van jeugdartsen binnen de Jeugdgezondheidszorg.