030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Warm worden voor aantrekkelijk beroepsperspectief van bedrijfs- en verzekeringsarts

Datum: 22 nov '18

Een aantrekkelijke opleiding, goede wetenschappelijke onderbouwing en praktische richtlijnen voor beide vakgebieden; dát willen alle deelnemers aan de kwaliteitstafel bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde. Op initiatief van Staatssecretaris van SZW, Tamara van Ark, kwamen partijen, waaronder de NSPOH, in Den Haag op 2 november 2018 voor de 2e keer bijeen en bespraken nieuwe voorstellen om dit te realiseren.

Nieuwe initiatieven

Aan de kwaliteitstafel nemen alle relevante stakeholders deel om zo de kennis- en kwaliteitsontwikkeling van de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde te verbeteren en de aantrekkelijkheid van het beroep van bedrijfsarts en verzekeringsarts te vergroten. Dit willen ze gezamenlijk realiseren door nieuwe initiatieven te ontplooien.

Het landelijk werkgeverschap voor bedrijfs- en verzekeringsartsen in opleiding kan bijdragen aan het realiseren van een gevarieerde en aantrekkelijke opleiding. De haalbaarheid hiervan wordt daarom verkend. Voor het opleiden van andere sociaal geneeskundigen en huisartsen functioneert het landelijke werkgeverschap namelijk al.
Andere initiatieven zijn gericht op het versterken van academisering van beide vakgebieden door bijvoorbeeld één kennisagenda, meer academische werkplaatsen en meer hoogleraren.
Het ontwikkelen van richtlijnen die vaker in de praktijk gebruikt gaan worden, verdient ook prioriteit. Het stimuleren van het gebruik van de multidisciplinaire richtlijn depressie wordt daarom als goed voorbeeld uitgewerkt.
Ook het zoeken naar financiering van al deze initiatieven, op de korte en lange termijn, is onderdeel van de kwaliteitstafel.

 

Meer lezen over de opleidingen?