De Nederlandse volksgezondheid is complex. Als professional in de volksgezondheid wil je weten welke prioriteiten de aandacht verdienen. Wat de ontwikkelingen zijn, welke problemen zich voordoen en wat hun impact is op de volksgezondheid. Wil je je kennis over de actuele stand van de wetenschap bijspijkeren? En leren hoe die zich verhoudt tot je eigen praktijk? Doe dan deze module.
Deze basismodule is onderdeel van de Master Public Health. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
Tijdens de lessen volg je de (actuele) ontwikkelingen in de volksgezondheid en volksgezondheidsonderzoek. Je verdiept je in de verschillende perspectieven op gezondheid: van wereldwijd tot wijk, van burger tot bestuurder. Je maakt kennis met verschillende soorten data en hoe je die kunt vertalen naar adviezen over prioriteiten. Bovendien krijg je inzicht in de onderlinge samenhang van factoren en welke afwegingen daarbij van belang zijn.
De leerstof oefen je op situaties in je eigen praktijk en je sluit de module af met een literatuurstudie en een mondeling examen.
Het onderwijs wordt o.a. verzorgd door prof dr. Karien Stronks (Amsterdam MC), prof. dr. Lex Burdorf (Erasmus MC) en dr. Lea den Broeder (RIVM).
Voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van volksgezondheid: beleidsmakers, projectleiders, afdelingsmanagers en onderzoekers die werkzaam zijn bij GGD, gemeente, universiteit, ministerie, (koepel) van zorgverzekeraar(s), zorginstelling of een aanverwant instituut.
Academisch werk- en denkniveau
Score in evaluatie: in 2022 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,0.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.