030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Training on the job – Opsporen oogafwijkingen

(voorheen Visus en VOV)

In het kort

Het vroegtijdig opsporen van oogafwijkingen en het bepalen van de visus bij jonge kinderen is een belangrijke taak voor de JGZ. Ben je arts, verpleegkundig specialist of verpleegkundige? Wil je je (verder) bekwamen in het uitvoeren van het oogonderzoek? En doe je dat liefst op een praktische manier? Lees dan verder.

Wat je leert

Deze training vindt plaats op je eigen werkplek. Je nodigt hiervoor zeven of acht kinderen en hun ouders uit.

Afhankelijk van je persoonlijke leerdoelen focussen we in de training op de uitvoering van het oogonderzoek bij kinderen (voorheen VOV) of het bepalen van de visus met behulp van logMAR kaarten of een combinatie hiervan. Je krijgt direct feedback van de trainer en zo zet je de puntjes op de i van de uitvoering van dit onderzoek volgens de NCJ-richtlijn Opsporen van oogafwijkingen (2019).

Deze training on the job kan ook worden gevolgd als verdieping bij de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18, de Profielopleiding jeugdgezondheidszorg, als aanvulling op de nascholing “Visusonderzoek en screening op visuele stoornissen bij jonge kinderen” (voorheen “Een ogenblik voor het oog”) en als voorbereiding op de Train-de-trainer workshop voor visusinstructeurs.

Na afloop van deze training kun je de praktische uitvoering van de visusbepaling en of de uitvoering van het oogonderzoek bij jonge kinderen beter uitvoeren.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren orthoptisten.

Voor wie

Voor artsen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen en zich (verder) willen bekwamen in de praktische uitvoering van het onderzoek naar oogafwijkingen (voorheen: VOV-methode en visusonderzoek).

Datum en locatie

De training duurt 1 dagdeel en vindt in principe plaats bij jou op de werkplek. De datum bepalen we in overleg met jou.

Aanmelding

Je kunt je inschrijven voor deze training on the job door een mail te sturen naar info@nspoh.nl. We nemen daarna contact op om de uitvoering binnen jouw organisatie te kunnen plannen en je persoonlijke leerdoelen af te stemmen met de trainer. Je roept daarna zelf de kinderen op voor een nader te bepalen visusspreekuur. Het is ook mogelijk om deze training samen met een of twee andere personen te volgen.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.

Daarnaast heb je bij al eerder een theoriemodule gevolg op het gebied van visus en opsporen van oogafwijkingen. Tijdens deze praktijktraining zet je de puntjes op de i in het uitvoeren van deze screening. Nog geen theorie gehad? Desgewenst kunnen wij deze praktijktraining uitbreiden met een eerste theoriemodule.

Moduleprijs

Omdat de opleiding in veel gevallen op maat gemaakt wordt, kunnen wij niet één moduleprijs afgeven. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact

Heb je een vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!