Ben je benieuwd naar de huidige stand van zaken over de dalende vaccinatiegraad in Nederland? Wat kan jou rol als zowel JGZ als AGZ verpleegkundige hierin zijn? Om antwoord op deze vraag te krijgen nodigt de NSPOH je uit voor een (gratis en geacrediteerde) thema-avond met broodmaaltijd.
In 2017 daalde de vaccinatiegraad voor de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voor het derde opeenvolgende jaar ongeveer een half procent.
De licht dalende trend is zichtbaar voor alle RVP-vaccinaties voor zuigelingen, kleuters en schoolkinderen. Deze dalende vaccinatiegraad vergroot het risico op toekomstige uitbraken, met name van het zeer besmettelijke mazelen. Een hoge vaccinatiegraad zorgt er voor dat kwetsbare (nog) niet gevaccineerde kinderen worden beschermd (groepsbescherming). De deelname aan de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker is voor het eerst afgenomen, van 61 naar 53 procent. Er is dus sprake van een algehele daling, die zichtbaar is in alle GGD-regio’s.
Bron: RIVM 23-6-2017 “Risico op mazelenuitbraken neemt toe met dalende vaccinatiegraad”
Aan bod komen:
Je volgt de opleiding Verpleegkundige Maatschappij en Gezondheid, profiel Algemene Gezondheidszorg of profiel Jeugdgezondheidszorg bij de NSPOH. Of je hebt die opleiding in het verleden gevolgd of je bent praktijkbegeleider. Je bent ook van harte welkom als je geïnteresseerd bent in de opleiding of als je bent ingeschreven als nieuwe deelnemer. Tijdens de avond is er volop ruimte om vragen te stellen over deze opleiding.
Drs J.G. (Gert) Weijman (arts RIVM/RPV en docent NSPOH).
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.