030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Participatiewet Print

In het kort

Als arts en arbeidsdeskundige is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de actuele regelgeving rondom de Participatiewet. Wil je daar meer over leren? En weten hoe je je dienstverlening en adviesvaardigheden met die kennis kunt optimaliseren? Doe dan deze driedaagse module.

Wat je leert

Actuele regelgeving en de consequenties daarvan voor cliëntadvies

Deze driedaagse module is deel drie in de serie ‘Sociaal medische advisering’. Je kunt deze module volgen als bij- en nascholing of als keuzeonderwijs binnen je medische vervolgopleiding. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
We gaan in op de relevante aspecten van de Participatiewet, die in 2015 de wet Werk en Bijstand heeft vervangen. Goede advisering vergt een multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en andere professionals. Daarom besteden we ook aandacht aan de impact van de regelgeving op de positie van alle belanghebbenden.
Het onderwijs wordt gegeven aan de hand van casuïstiek, die wordt besproken via discussies, oefeningen en presentaties van deelnemers.

Na afloop van deze driedaagse module:

  • ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de regelgeving, vooral de overgang van de Wet Werk en Bijstand (WWB) naar de Participatiewet.
  • weet je wat de consequenties van de wetgeving zijn voor jouw adviezen aan cliënten.
  • weet je wat jouw rol is in het multidisciplinaire veld.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Theo Trompetter, arts, Trompetter & Partners.

Voor wie

Voor artsen, arbeidsdeskundigen en andere professionals die te maken hebben met de WWB/Wet Bijzondere Bijstand/Participatiewet.

Toelatingseisen

Diploma basisarts of anderszins relevante werkervaring in het werkveld.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2022 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,2.

STAP-budget

Wil je deze module volgen met het STAP-budget? Klik op STAP-budget om te lezen hoe je de STAP-subsidie (tot max. €1000) aanvraagt.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.