030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Klinische dag 2021: The Good, the Bad and the Virus Print

NSPOH goes viral!

Maart 2020, de wereld op zijn kop, een virus dwingt de mens tot bezinning……..

De eerste geluiden waren van hoop en vrees. Vele Corona-grappen op WhatsApp en een explosie aan Covid-19 geïnspireerde creativiteit.

29 november 2021, meer dan 18 maanden later. Waar en hoe is het begonnen? Hoe kijken we terug op deze periode? Wat hebben we geleerd over dit virus? Welke impact heeft deze minuscule levensvorm op onze wereld? Welk gedrag riep dit op?

Om deze en vele andere vragen te beantwoorden delen sprekers over de hele breedte van de public en occupational health meest recente inzichten en kennis met deelnemers van de NSPOH Covid-special.

The good, the bad and the virus

Wil je meer weten over de ethische dilemma’s van de coronabestrijding of mondiale uitbraken in het algemeen? Of vind je het interessant om je te verdiepen in visie op Covid-19-vaccinatie of de manier waarop wordt geprobeerd de vaccinatiegraad omhoog te krijgen? Wil je horen over hoe de crisis heeft geleid tot een transitie in de maatschappij en wat die betekent voor zowel het werken, sociale contacten of zorg? Misschien wil je ook gewoon meer weten over het virus zelf of wat het nu eigenlijk betekent als een vaccin 95% effectief is. Wat zijn beroepsziekten in relatie met Covid? Hoe is besluitvorming over de bestrijding tot stand gekomen?

Je hoort het al en je weet het natuurlijk ook: de Covid-uitbraak heeft geleid tot veel uitdagingen, vragen en praktische oplossingen. Luister naar plenaire sprekers, deel je kennis en discussieer mee in parallelle sessies. En vertrek gelaafd met kennis en ideeën!

Sprekers

Wat leert de coronacrisis ons over de manier waarop wij ons tegenwoordig verhouden tot ons lichaam en onze gezondheid? En Welke rol spelen media en technologie daarbij? Richard van Hooijdonk, trendwatcher, futurist, spreekt tijdens het congres over de toekomst van de zorg.

Eén van de sprekers is Paul van Tongeren, filosoof en Denker der Vaderlands. In de video hierboven vertelt hij kort over zijn bijdrage aan het congres.

Filosoof Ad Verbrugge geeft antwoord op vragen als: “Wat leert de coronacrisis ons over de manier waarop wij ons tegenwoordig verhouden tot ons lichaam en onze gezondheid?” en “Welke rol spelen media en technologie daarbij?”

Dagprogramma

Nieuw: bekijk en download hier het dagprogramma (pdf)!

Voor wie

Deze COVID-special is een klinische of opleidingsdag voor artsen en verpleegkundigen die in opleiding zijn bij de NSPOH. Ook andere professionals in de publieke en arbeidgerelateerde gezondheidszorg, arboprofessionals en andere belangstellenden kunnen deelnemen.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.