030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Forensisch-medische expertise bij kinderen Print

In het kort

Werk je als forensisch arts en wil je jouw forensisch medische expertise op het gebied van kinderen vergroten? Wil je leren hoe je geweldsdelicten bij kinderen herkent en hoe je hierover rapporteert naar justitie? Doe dan deze vijfdaagse module.

Wat je leert

Leer geweldsdelicten bij kinderen duiden en rapporteren

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Jaarlijks worden bijna 120.000 gevallen van kindermishandeling gemeld. Gelukkig kunnen we met behulp van forensisch medische expertise een grondige bijdrage leveren aan het vaststellen van kindermishandeling en het bepalen de eventuele toedracht.

Tijdens deze module vergroot en verdiep je je forensisch medische expertise op het gebied van kinderen. Je leert onder andere geweldsletsels bij kinderen herkennen, beschrijven en registeren. Je leert hoe je dit binnen de richtlijnen van de beroepsgroep rapporteert naar justitie. Je maakt kennis met de samenwerkingspartijen en leert hoe je je netwerk op de juiste manier, en bij diverse casuïstiek, inzet.

Na afloop van deze vijfdaagse module:

  • kun je geweldsletsels bij kinderen beschrijven, interpreteren en duiden.
  • kun je deze op de juiste manier rapporteren naar justitie.
  • ken je je samenwerkingspartners binnen de forensisch medische expertise bij kinderen
  • kun je met hen samenwerken.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door forensisch artsen met uitgebreide ervaring op dit gebied in de praktijk.

Voor wie

Deze module is bedoeld voor forensisch artsen, en in tweede instantie voor jeugd- en huisartsen.

Toelatingseisen

Forensisch artsen hebben voorrang bij inschrijving. Dit komt doordat het Ministerie een subsidie voor deze doelgroep beschikbaar heeft gesteld.

Ben je jeugdarts of huisarts en wil je graag aan deze module deelnemen? Dat kan indien er nog plaats is. Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging van de inschrijving. Je komt dan op een wachtlijst. Wij nemen op een later tijdstip contact met je op over de definitieve plaatsing.

Wanneer de module incompany wordt uitgevoerd, vervalt de subsidie.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.