030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Focus op hechting Print

In het kort

Ben jij jeugdarts (in opleiding) of arts M&G en wil jij je verdiepen in de relatie tussen ouder en kind? Volg dan de training Focus op hechting. Deze training is ontwikkeld door drs. Paulien Kuipers, GZ-psycholoog/kinderpsycholoog bij St. Kinderleven.

Wat je leert

Krijg inzicht in het belang van een goede band tussen ouder en kind

Dit is een nieuwe training.  Je kunt de module volgen als bij- of nascholing. Deze module is ook een onderdeel van de vernieuwde opleiding jeugdarts (1e fase M&G. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Binnen deze training worden handreikingen gedaan om de relatievorming tussen ouders en kind positief te beïnvloeden: in de omgang van de ouder met de baby, in het gesprek met de ouder(s) of in het gesprek met ouder(s) én kind.

Met behulp van taal – de goede woorden – kunnen ouders en kind begeleid worden om de weg naar elkaar terug te vinden, ruim voordat er sprake is van verregaande verwijdering. Dit ‘helpen hechten’ kan plaatsvinden binnen het dagelijkse werk van de professional: er komen geen nieuwe werkzaamheden bij.

Tijdens de training zetten we diverse werkvormen in, waaronder een (interactief) hoorcollege, eigen casuïstiek en rollenspellen.

Na afloop van deze training:

  • heb je inzicht in het grote belang van een positieve band tussen ouder(s) en kind.
  • kun je aan de hand van het één-gespreksmodel de band tussen ouder(s) en kind beïnvloeden.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren experts uit de praktijk. De module is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Paulien Kuipers.

Voor wie

Voor jeugdartsen KNMG en in opleiding.

Toelatingseisen

Je bent jeugdarts KNMG (i.o.) of arts M&G.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2021 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,3.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.