030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – Help je aios bij EBM en onderzoek Print

In het kort

Een kritische en onderzoekende houding ten aanzien van kennis is belangrijk voor verdere ontwikkeling van het vakgebied. Aios worden hier in de opleiding toe uitgedaagd tijdens de module Evidence based medicine (EBM), waar ze een Critical Appraisal of a Topic (CAT) uitwerken en tijdens het onderzoekstraject. Wil jij weten hoe jij je aios daarbij optimaal kunt stimuleren en begeleiden? Volg dan deze didactische scholing.

Wat je leert

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

In deze scholing nemen we je in vogelvlucht mee door de module EBM en het traject onderzoeksscholing. Bij beide modules zijn er overeenkomstige momenten waarop jij als praktijkbegeleider een belangrijke bron van feedback bent. Denk aan het meedenken over hoe praktijkrelevant een onderzoeksvraag is, en het terugvertalen van de gevonden uitkomsten naar de praktijk. Maar ook tijdens andere fases is er een rol voor de praktijkopleiders. Tijdens deze dag ligt de focus op jouw rol als praktijkbegeleider en gaan we met voorbeelden aan de slag.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je je kennis over de stappen van een CAT opgefrist.
  • heb je inzicht in het verloop van het onderzoekstraject van je aios.
  • weet je hoe en op welke momenten jij als praktijkleider  juist een rol kunt spelen in het proces dat de aios doorloopt bij deze modules EBM en onderzoek.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios SG die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

NB Heb je eerder de dag ‘Didactische scholing – bevorder evidence based sociale geneeskunde‘ of de dag ‘Didactische scholing – ondersteunen van onderzoek’ gevolgd? Deze dag overlapt qua inhoud met deze dagen en we raden je aan dan een andere dag Didactische scholing te volgen.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? SOGEON betaalt voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G op 20 september 2023 plus voor één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door A. (Angarath) van der Zee, opleider/adviseur NSPOH.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,1.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.