030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – ondersteunen van onderzoek Print

In het kort

Tijdens de opleiding tot sociaal geneeskundige (verzekeringsarts, bedrijfsarts en arts M+G) voert de aios een onderzoek uit. Meerdere partijen zijn betrokken bij de begeleiding. Tijdens deze dag leer je wat jouw rol als praktijkopleider daarbij is.

Wat je leert

Leer over het onderzoekstraject van je aios zodat jouw rol bij de begeleiding duidelijk is

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoekstraject van de aios is de keuze van een passende praktijkvraag. Als praktijkopleider kun je meedenken met je aios, adviseren over geschikte onderwerpen en kritisch zijn op de relevantie van die onderwerpen. Maar ook in de vervolgstappen binnen het onderzoek kan de rol van de praktijkopleider erg nuttig zijn, denk aan het komen tot een praktisch uitvoerbare methodiek, het benaderen van benodigde partijen of deelnemers, en het interpreteren van de uitkomsten. Tijdens deze dag frissen we je kennis op over de verschillende fases in het onderzoek, en gaan we met voorbeelden aan de slag. Daarnaast gaan we in op het netwerk van degenen die betrokken zijn bij de begeleiding van de aios. We bespreken hoe al deze betrokkenen proactief verbindingen kunnen leggen met elkaar zodat de kansen op succes van het onderzoek zo groot mogelijk zijn.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je inzicht in het verloop van het onderzoekstraject van je aios
  • kun je aangeven bij welke onderdelen van het onderzoekstraject jij als opleider een belangrijke rol speelt
  • heb je inzicht in de concrete mogelijkheden en uitdagingen bij de begeleiding van je aios tijdens het onderzoekstraject

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • dr. A.I. (Angarath) van der Zee, opleider/adviseur NSPOH.
  • dr. R. (Rob) Kok, verzekeringsarts.
  • dr. R.P. (Rianne) Reijs, arts M+G.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios SG die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling waar de aios in dienst is van de SBOH (Landelijk Werkgeverschap)? De SBOH financiert in 2021 dan voor jou het congres opleiders M+G op 22 september plus een andere dag didactische scholing. We verzoeken je dan bij factuurgegevens de naam van jouw opleidingsinstelling plus ‘SBOH’ te vermelden. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Toelatingseisen

Je hebt voldoende ervaring met het zelf uitvoeren van een Critical Appraisal of a Topic of je hebt de Didactische scholing – bevorder evidence based sociale geneeskunde gevolgd.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2021 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.