030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – ondersteunen van onderzoek Print

In het kort

Tijdens de opleiding tot sociaal geneeskundige (verzekeringsarts, bedrijfsarts en arts M+G) voert de aios een onderzoek uit. Meerdere partijen zijn betrokken bij de begeleiding. Tijdens deze dag leer je wat jouw rol als praktijkopleider daarbij is.

Wat je leert

Leer over het onderzoekstraject van je aios zodat jouw rol bij de begeleiding duidelijk is

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoekstraject van de aios is de keuze van een passende praktijkvraag. Als praktijkopleider kun je meedenken met je aios, adviseren over geschikte onderwerpen en kritisch zijn op de relevantie van die onderwerpen. Maar ook in de vervolgstappen binnen het onderzoek kan de rol van de praktijkopleider erg nuttig zijn, denk aan het komen tot een praktisch uitvoerbare methodiek, het benaderen van benodigde partijen of deelnemers, en het interpreteren van de uitkomsten. Tijdens deze dag frissen we je kennis op over de verschillende fases in het onderzoek, en gaan we met voorbeelden aan de slag. Daarnaast gaan we in op het netwerk van degenen die betrokken zijn bij de begeleiding van de aios. We bespreken hoe al deze betrokkenen proactief verbindingen kunnen leggen met elkaar zodat de kansen op succes van het onderzoek zo groot mogelijk zijn.

Ben je vooral geïnteresseerd in het begeleiden van een CAT? Kijk dan bij Didactische scholing – bevorder evidence based sociale geneeskunde.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je inzicht in het verloop van het onderzoekstraject van je aios
  • kun je aangeven bij welke onderdelen van het onderzoekstraject jij als opleider een belangrijke rol speelt
  • heb je inzicht in de concrete mogelijkheden en uitdagingen bij de begeleiding van je aios tijdens het onderzoekstraject

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door dr. A.I. (Angarath) van der Zee, opleider/adviseur NSPOH, jeugdarts KNMG. Zij is docent onderzoeksscholing bij de NSPOH.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde Ook in 2024 betaalt SOGEON voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G in september 2024 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2021 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.