030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Voorbereiding en vervolg op kwaliteitsvisitatie / EIF Print

In het kort

Evaluatie Individueel Functioneren (EIF) voor verzekeringsartsen is een verplicht onderdeel van de herregistratie. Hierdoor krijg je inzicht in je sterke en minder sterke punten van je professioneel functioneren. Het primaire doel is om op een structurele en transparante wijze de kwaliteit van werken te bevorderen.

Wil je als verzekeringsarts de kwaliteit van je dienstverlening en functioneren verder ontwikkelen? Volg dan deze module Voorbereiding en vervolg op kwaliteitsvisitatie / EIF.

Wat je leert

De leerstof wordt praktijkgericht en interactief behandeld met korte presentaties afgewisseld met oefeningen met praktijkvoorbeelden en casuïstiek. Je bereidt de bijeenkomst voor door vooraf onderdelen van de toetsinstrumenten uit de visitatie/EIF te gebruiken en uit te werken.

Je brengt dus je eigen functioneren in als onderwerp. Hiermee ga je in groepen aan de slag. Zo oefen je bijvoorbeeld hoe je de instrumenten voor EIF hanteert. Met het oog op de volgende periode van herregistratie oefen je ook met het opstellen van je verbeterpunten en ontwikkeltrajecten. Hoe formuleer je deze zo concreet en persoonlijk mogelijk?

Op deze wijze werk je aan een individueel plan waarmee je de kwaliteit van je functioneren verder kunt ontwikkelen. De uitwerking van de EIF (Evaluatie Individueel Functioneren) en het doorlopen van het visitatieproces leidt dan tot een persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Na afloop van deze module:

  • heb je geoefend met de instrumenten van visitatie/ EIF.
  • heb je geoefend om de uitkomsten van de hiervoor genoemde instrumenten in te zetten voor het ontwikkelen van eigen kwaliteit van werken.
  • kun je de uitkomsten hiervan beter verwerken in je portfolio en POP.
  • kun je je ontwikkeltrajecten beter formuleren op doel; inhoud en stappen.
  • ben je bekend met de uitvoering en eisen van visitatie/ evaluatie individueel functioneren.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd Ger Kaldenberg, bedrijfsarts en Harrie Veneman, verzekeringsarts.

Voor wie

Voor geregistreerde verzekeringsartsen.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2021 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,8.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.