030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Van mentaal werkvermogen naar werk Print

In het kort

De maatschappij vraagt veel van werknemers. Veel functies doen een sterk beroep op mentale vermogens. Bij duurzame inzetbaarheid en re-integratie worden hierover dan ook veel vragen gesteld. Wil jij meer zicht krijgen op het complexe verband tussen mentaal werkvermogen en concrete arbeidsmogelijkheden? Zodat je mensen optimaal kunt adviseren? Volg dan deze tweedaagse module.

Wat je leert

Neuropsychologie en toepassingsmogelijkheden

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Deze module behandelt de ins and outs van neuropsychologisch onderzoek en gaat op praktische wijze in op de toepassingsmogelijkheden. Wat kun je als professional in de occupational health met de resultaten van dit soort onderzoek? Welke conclusies kun je trekken en wat betekenen die voor jouw adviezen?

Je krijgt training in de toepassing van een aantal veelgebruikte neuropsychologische tests. Deze richten zich onder meer op het gebied van aandacht, concentratie, geheugen en executief functioneren. Daarnaast besteden we aandacht aan de vertaalslag naar de praktijk. Wat zeggen de tests over mogelijkheden en beperkingen van inzetbaarheid op het werk? Je gaat aan de slag met neuro-cognitieve tests en leert de resultaten vertalen naar concrete arbeidsmogelijkheden.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je kennis van neuropsychologisch onderzoek.
  • heb je zicht op de opzet en reikwijdte van neuropsychologisch onderzoek.
  • kun je dergelijk onderzoek plaatsen als onderdeel van het inschatten van (mentaal) werkvermogen.
  • kun je aan de hand van casuïstiek neuropsychologische gegevens vertalen naar concrete werksituaties.

Docenten

Devin Schoemaker is GZ-psycholoog. Devin heeft ruim 7 jaar ervaring met het doen van diverse expertise onderzoeken en begeleiden van werknemers die zijn of dreigen uit te vallen van werken. Hij werkte onder andere lange tijd voor Skils binnen het Zorg van de Zaak netwerk. Hij is gespecialiseerd in de thema’s medische psychologie en de verslavingszorg.

Voor wie

Voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen en andere professionals in occupational health die te maken hebben met moeizame re-integratieprocessen, vanwege (mogelijk) verminderd mentaal werkvermogen.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 kreeg deze module van de deelnemers een 8,6.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.