030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Training intervisiebegeleider Print

In het kort

Voor veel professionals is intervisie een verplicht onderdeel van hun werk. Het is manier om van en met elkaar te leren. De kwaliteit van Intervisie staat of valt bij de gekozen methode en de manier van begeleiden. Wil jij een intervisiegroep opzetten of leren hoe je als procesbegeleider optreedt? Doe dan deze training intervisie begeleiden.

Omdat thuiswerken nog altijd het advies is, zal in veel gevallen ook intervisie online plaatsvinden. Zo ook deze Training intervisiebegeleider.

Wat je leert

Welke verschillende intervisiemethoden zijn er? En wat houdt de rol van intervisiebegeleider in?

Deze module kun je volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

Tijdens de eerste (halve) trainingsdag starten we met een overzicht van de mogelijke doelen van intervisie. We bespreken de randvoorwaarden voor het opzetten van een intervisiegroep. Ook leer je verschillende intervisiemethoden kennen en inzetten. Tussen de eerste en tweede (halve) trainingsdag oefen je met je rol als intervisiebegeleider: je past de basisstappen toe en ontdekt welke variaties op de basistechnieken passen bij jou en jouw intervisiegroep. Die ervaringen neem je mee naar de tweede dag. Dan krijg je uitgebreid intervisie op jouw optreden als intervisiebegeleider.

Na afloop van deze module:

  • kun je de verschillende doelen van intervisie beschrijven.
  • weet je welke randvoorwaarden belangrijk zijn als je een intervisiegroep wilt opzetten.
  • kun je de basisstappen van intervisie toepassen.
  • heb je in de praktijk geoefend met jouw rol als intervisiebegeleider.
  • heb je kennis gemaakt met variaties op de basistechnieken voor het begeleiden van intervisie.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door een ervaren docent en coach. Corine Sengers, MA, heeft lange tijd gewerkt in de jeugdhulpverlening en als docent in het mbo. Daarnaast heeft ze ervaring in het coachen en begeleiden van verschillende mensen met leervragen op het gebied van werk en onderwijs. De afgelopen jaren werkte zij ook als intervisiebegeleider en gespreksleider Moreelberaad. Binnen het onderwijs geeft ze ook training en coaching aan startende docenten.

Voor wie

Voor iedereen die een intervisiegroep wil opzetten of als procesbegeleider wil leren werken: sociaal geneeskundigen, huisartsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, veiligheidsdeskundigen, arbeidshygiënisten, arbeidsdeskundigen, reizigersadviseurs en gezondheidsprofessionals.

Toelatingseisen

Hbo werk- en denkniveau.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 kreeg deze module van de deelnemers een 9,3.

Praktische informatie

Mocht je accrediterende instelling er niet tussen staan en wil je wel graag punten voor jouw specialisme, neem dan minstens 6 weken voor de startdatum contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.