030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Taakdelegatie door de bedrijfsarts Print

In het kort

Taakdelegatie door de bedrijfsarts komt steeds vaker voor. Wil jij leren wat volgens de regels van de wetgever en de NVAB wel en niet kan en mag? Doe dan deze eendaagse module en leer je eigen taakdelegatie vorm te geven.

Wat je leert

Leer taakdelegatie vormgeven volgens de regels

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

Nu het tekort aan bedrijfsartsen steeds nijpender wordt, komt het delegeren van taken van de bedrijfsarts naar een professionele ondersteuner steeds vaker voor. Denk aan de delegatie naar een praktijkondersteuner, arboverpleegkundige, casemanager, a(n)ios of assistent.

Met name het delegeren van taken ten aanzien van verzuimbegeleiding komt veel voor. Maar preventieve taken kunnen ook gedelegeerd worden. Wat kan en mag je wel en juist niet delegeren volgens de vigerende wetgeving en de afspraken binnen de beroepsgroep (NVAB)? Hoe werk je efficiënt en effectief samen met de taakgedelegeerde? Hoe bouw je van beide kanten vertrouwen op in de samenwerking? Hoe zit het met het beroepsgeheim van de ondersteuner en hoe waarborg je netjes de privacy van de cliënt? Hoe regel je de dossiervorming? En hoe leg je samenwerkingsafspraken vast?

Al deze vragen komen aan bod tijdens deze eendaagse training.

We behandelen de leerstof aan de hand van een interactief hoorcollege, onderlinge discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.

Na afloop van deze module:

  • ken je de (wettelijke) regels voor taakdelegatie.
  • ken je de ruimte en mogelijkheden om taakdelegatie verantwoord vorm te geven.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door Erwin Gorissen. Erwin is sinds 2002 werkzaam in de bedrijfsgezondheidszorg in de regio Amsterdam en in 2010 behaalde hij zijn titel als bedrijfsarts. In de jaren daarna is hij gestart met supervisie van anios en taakgedelegeerden en sinds 2017 is hij ook opleider van aios. Als lid van de commissie Wet- & Regelgeving (CWR) van de NVAB heeft hij actief deelgenomen aan het actualiseren van het standpunt ‘Delegatie van taken’ (2018), waar in 2020 het hoofdstuk ‘Supervisie’ aan toegevoegd is. Erwin is mede-eigenaar van Dignus Arbo, inmiddels heeft hij een bachelor rechten afgerond en sinds 2022 is hij bestuurslid van de NVAB.

Voor wie

Voor bedrijfsartsen.

Toelatingseisen

Je bent geregistreerd als bedrijfsarts (of in de eindfase van de opleiding daartoe).

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.