Taakdelegatie door de bedrijfsarts komt steeds vaker voor. Wil jij leren wat volgens de regels van de wetgever en de NVAB wel en niet, kan en mag? Doe dan deze eendaagse module en leer je eigen taakdelegatie vorm te geven.
Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.
Nu het tekort aan bedrijfsartsen steeds nijpender wordt, komt het delegeren van taken van de bedrijfsarts naar een professionele ondersteuner steeds vaker voor. Denk aan de delegatie naar een praktijkondersteuner, arboverpleegkundige, casemanager, a(n)ios of assistent.
Met name het delegeren van taken ten aanzien van verzuimbegeleiding komt veel voor. Maar preventieve taken kunnen ook gedelegeerd worden. Wat kan en mag je wel en juist niet delegeren volgens de vigerende wetgeving en de afspraken binnen de beroepsgroep (NVAB)? Hoe werk je efficiënt en effectief samen met de taakgedelegeerde? Hoe bouw je van beide kanten vertrouwen op in de samenwerking? Hoe zit het met het beroepsgeheim van de ondersteuner en hoe waarborg je netjes de privacy van de cliënt? Hoe regel je de dossiervorming? En hoe leg je samenwerkingsafspraken vast?
Al deze vragen komen aan bod tijdens deze eendaagse training.
We behandelen de leerstof aan de hand van een interactief hoorcollege, onderlinge discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.
Het onderwijs wordt verzorgd door Karien van Roessel en Henriette Christiaanse, beide ervaren bedrijfsartsen met taakdelegatie in de praktijk.
Voor bedrijfsartsen.
Je bent geregistreerd als bedrijfsarts (of in de eindfase van de opleiding daartoe).
Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,4.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.