030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

In januari start opleiding donorarts KNMG

Datum: 7 jul '22

In januari 2023 start een nieuwe tweejarige opleiding voor donorartsen. Er zijn 6 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De nieuwe opleiding tot donorarts KNMG wordt aangeboden door de NSPOH. Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren specialisten en deskundigen. Tijdens de opleiding word je begeleid door een instituutsopleider van de NSPOH en door erkende praktijkopleiders van de opleidingsinstellingen waar je je praktijkopleiding volgt. De eerste fase van de opleiding duurt in principe twee jaar, maar de praktijkopleiding wordt afgestemd op de omvang van jouw dienstverband. De opleiding is duaal ingestoken: theoretisch én praktijkgericht. Je past de opdrachten toe in je dagelijks werk als donorarts bij verschillende opleidingsinstellingen.

arts Donorgeneeskunde - NSPOH

Start en programma van de opleiding

De opleiding start in januari 2023 en het curriculum ziet er als volgt uit:

  • Je start met een opleidingsperiode van negen maanden.
  • Je volgt 6 maanden diverse stages. De stages zijn gericht op verbreding en verdieping van je expertise en worden afgestemd op je individuele opleidingsplan.
  • Je gaat door met een opleidingsperiode van zes maanden.
  • Je sluit de opleiding af met een keuzestage op basis van je individuele opleidingsplan. Deze stage duurt drie maanden.

Solliciteren?

Wil je solliciteren naar een opleidingsplek? De procedure start op 11 juli en sluit op 7 september 2022. Je kunt solliciteren via de website van artsmg.nl. Daar vind je ook informatie over de planning, selectieprocedure, plaatsingsprocedure en de opleidingsplaats.