030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Opleiding donorarts Print

In het kort

De profielopleiding Donorgeneeskunde is nog in ontwikkeling.
Vooruitlopend daarop konden ervaren artsen die zich wilden registreren als erkend donorarts dat doen via een verkort scholingsprogramma. Dit programma voeren we echter niet meer uit.
Wil je weten wanneer de opleiding tot donorarts van start gaat? Neem dan contact met ons op, dan houden wij je op de hoogte.

De opleiding tot donorarts

Donorgeneeskunde is een erkend profiel binnen het sociaalgeneeskundige specialisme maatschappij + gezondheid.

Straks is deze tweejarige opleiding onderdeel van de medische vervolgopleiding tot arts maatschappij + gezondheid. Deze eerste fase rond je af met een KNMG-registratie in het profiel Donorgeneeskunde. Na afronding kun je doorstromen naar fase twee van de opleiding. Op die manier verwerf je je registratie tot arts maatschappij + gezondheid.
Momenteel wordt deze opleiding niet uitgevoerd. Je kunt wel modules als bij- of nascholing volgen.

De achtergrond

In Nederland zijn ongeveer 190 donorartsen. Zij houden zich bezig met weefseldonatie, orgaandonatie en vooral met bloeddonatie. In 2010 verenigden de donorartsen in Nederland zich in de Nederlandse Vereniging van Donor Geneeskunde (NVDG), die zich aansloot bij de KAMG.

arts Donorgeneeskunde - NSPOH

Voor wie

Voor artsen die werkzaam zijn op het gebied van donorgeneeskunde en hun registratie als erkend specialist willen behalen.

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden van de start van deze opleiding? Of heb je een vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen?

Praktische informatie

Wil je meer weten over flexibele scholing, intake en leerroute, toelatingseisen, toetsing en kwaliteitsbewaking? Klik op Algemene informatie over de medische vervolgopleidingen.

Contact

Heb je een vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen?  Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!