030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Spoedeisende hulp en AED in bedrijf Print

In het kort

Werk jij als arts of verpleegkundige en wil je leren hoe je omgaat met een AED en een spoedeisende patiënt bij een ongeval op het werk verantwoord en systematisch benadert – conform de nieuwste richtlijn en triage? Wil je leren hoe je daarbij het hoofd koel houdt en professionele meerwaarde biedt? Doe dan deze praktische, eendaagse module.

Wat je leert

Tiltechnieken, reanimatie, beademing en omgaan met een AED

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren

Bij adequate eerste hulp hoort een systematische benadering. Tijdens deze eendaagse module oefen je die aan de hand van een aantal (eigen) praktijkvoorbeelden. Hierbij maak je kennis met de triage volgens de internationale richtlijnen. Ook leer je welke spoedeisende hulp in welke toestand verleend moet worden. Van belang is om ook zelf een keer de AED (Automatische Externe Defibrillator) in handen te hebben en te oefenen in reanimeren.

Je krijgt de gelegenheid om in te gaan op eerste hulpsituaties bij kinderen, naast de triage voor volwassenen. In een korte workshop kun je ook oefenen in het reanimeren van kinderen. Dit extraatje is speciaal voor de jeugdarts interessant.

De module wordt gegeven in de vorm van korte interactieve lezingen, afgewisseld met scenario’s, praktijkcases en vaardigheidstrainingen. De nadruk ligt op het oefenen van praktische vaardigheden. Je oefent deze vaardigheden op een pop en deels bij elkaar. Speciaal voor jeugdartsen en -verpleegkundigen hebben we nu ook een speciale babypop!
Na afloop ontvang je een certificaat.

Na afloop van deze eendaagse module kun je:

  • het nieuwste reanimatieprotocol van de Nederlandse Reanimatie Raad voor het geven van Basic Life Support aan volwassenen en kinderen beschrijven;
  • volwassenen en kinderen reanimeren;
  • omgaan met een Automatische Externe Defibrillatior (AED).

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door de volgende docenten:

  • Dhr. F.H. Elbers, verpleegkundige, BLS/AED kaderinstructeur Oranje Kruis
  • Mw. W. (Willie) Koppies, verpleegkundige, instructeur BLS, PBLS, AED en EHBO

Voor wie

Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen,jeugdartsen, sociaal geneeskundigen, artsen Maatschappij & Gezondheid, arbo- en jeugdverpleegkundigen en artsen uit het NSPOH-keuzeonderwijs die tijdens hun werk te maken kunnen krijgen met spoedeisende patiënten.\

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2019 kreeg deze module van de deelnemers een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.