030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Projectmanagement Print

In het kort

Wil je leren hoe je projecten planmatig aanpakt? En hoe je ervoor zorgt dat mensen en middelen op elkaar zijn afgestemd? Doe dan deze module Projectmanagement en ontdek hoe je resultaatgerichter en effectiever kunt werken.

Wat je leert

Creatief creëren en projectmatig werken

De module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij en gezondheid (M&G). Je kunt hem ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

Door projectmatig te werken, kun je werkzaamheden structureren en ordenen. Daardoor werk je resultaatgericht en efficiënt. Maar het gaat ook om het zorgvuldig samenstellen van projectteams en daarbinnen creëren van energie en commitment Hierdoor worden doelen sneller behaald en zijn trajecten beter te evalueren.

Tijdens deze module leer je de principes van projectmanagement en planmatig werken. Je past die bovendien toe bij het definiëren en opzetten van een eigen project. Daarbij ontwikkel je verschillende concrete vaardigheden. Zo leer je hoe je een projectvoorstel opstelt en uitwerkt in verschillende onderdelen van een projectplan. Maar je leert ook een projectteam samen te stellen.

Na afloop van deze module:

  • ken je de belangrijkste ontwikkelingen in projectmanagement
  • kun je een project definiëren en opzetten volgens methodiek van projectmatig creëren;
  • heb je praktische en concrete projectmanagement-vaardigheden ontwikkeld
  • kun je bepalen hoe je een passend projectteam samenstelt;
  • kun je je eigen kwaliteiten als projectleider beoordelen.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Evi Vermeer, procesbegeleider, teamcoach en trainer NSPOH.

Voor wie

Beleidsmedewerkers, bestuurders en uitvoerders die werkzaam zijn in de public en occupational health en die projectmatig werken. Bijvoorbeeld bij GGD, GGZ en andere maatschappelijke organisaties. De module is ook geschikt voor huisartsen en arboprofessionals.

Toelatingseisen

Academische vooropleiding en tenminste vier jaar werkervaring.

Ervaringen

Josien van Wijk -projectmanagement NSPOH

“Over Projectmanagement ben ik erg enthousiast Je leert in deze module niet alleen over de praktische zaken waar je bij het managen van een project rekening mee moet houden. Maar ook over wie je zelf bent, over je rol in een team en hoe je daar met je communicatie rekening mee houdt. Tijdens de interactie in de groep komen alle deelnemers goed aan bod. Daar zorgt de docent goed voor!”
Josien van Wijk, jeugdarts en in opleiding tot arts maatschappij en gezondheid
Medisch adviseur bij RIVM-DVP Noord-Oost

Score in evaluatie: in 2020 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,2.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.