030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Projectmanagement Print

In het kort

Hoe kun je projectmatiger werken en daarmee de kans op resultaat vergroten? In deze basistraining projectmatig werken leer je meer over de verschillende aspecten die daarbij komen kijken. De module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij en gezondheid (M&G). Je kunt hem ook volgen als bij- of nascholing. Bovendien is deze module incompany uit te voeren.

Wat je leert

Projectmatig creëren

De NSPOH heeft ervoor gekozen projectmatig werken te geven met de methoden van projectmatig creëren. Een bewuste keuze want bij projectmatig werken gaat het niet alleen om het kunnen structureren en plannen van werkzaamheden. Het gaat ook om het zorgvuldig samenstellen van projectteams en het creëren van energie en commitment in die teams.

Tijdens deze module leer je de principes van projectmanagement en planmatig werken en die toe te passen op een eigen project. Je leert hoe je een projectvoorstel opstelt, uren en tijd begroot, een projectplan te maken en hoe je je team daarbij kunt betrekken.

Na afloop van deze module:

  • kun je een project definiëren en opzetten volgens methodiek van projectmatig creëren.
  • heb je praktische en concrete projectmanagementvaardigheden ontwikkeld.
  • kun je bepalen hoe je een passend projectteam samenstelt.
  • kun je je eigen kwaliteiten als projectleider beoordelen.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Manja Coppens, trainer en adviseur bij  Qconsult Zorg.

Voor wie

Beleidsmedewerkers, bestuurders en uitvoerders die werkzaam zijn in de public en occupational health en die projectmatig werken. Bijvoorbeeld bij GGD, GGZ en andere maatschappelijke organisaties. De module is ook geschikt voor huisartsen en arboprofessionals.

Toelatingseisen

Academische vooropleiding en tenminste vier jaar werkervaring.

Ervaringen

Josien van Wijk -projectmanagement NSPOH

“Over Projectmanagement ben ik erg enthousiast Je leert in deze module niet alleen over de praktische zaken waar je bij het managen van een project rekening mee moet houden. Maar ook over wie je zelf bent, over je rol in een team en hoe je daar met je communicatie rekening mee houdt. Tijdens de interactie in de groep komen alle deelnemers goed aan bod. Daar zorgt de docent goed voor!”
Josien van Wijk, jeugdarts en in opleiding tot arts maatschappij en gezondheid
Medisch adviseur bij RIVM-DVP Noord-Oost

Score in evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.