030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Nieuw: E-learning Gedrag en corona

Datum: 20 dec '21

In samenwerking met de RIVM Corona Gedragsunit heeft de NSPOH een nieuwe e-learning ontwikkeld: Gedrag en corona. In deze e-learning leer je over gedrag, over de factoren die van invloed zijn op ons gedrag en hoe deze kennis kan helpen bij het ontwikkelen van beleid en communicatie. De e-learning is ontwikkeld voor beleidsmakers en communicatieprofessionals, werkzaam bij bijvoorbeeld ministeries, GGD’en en gemeenten. Professionals werkzaam in de publieke gezondheid, bedrijfsgezondheidszorg en sociale zekerheid hebben ook profijt van deze e-learning.

Succesvol in ondersteunen van gedrag

Kennis van gedrag helpt bij het effectief ontwikkelen van beleid en communicatie. Door te begrijpen welke factoren van invloed zijn op ons gedrag en welke methoden hierbij passen, kun je succesvoller zijn in het ondersteunen van gedrag. Deze kennis is niet alleen te gebruiken bij vraagstukken op het gebied van corona, maar ook op andere gebieden, zoals duurzaamheid en gezondheid.

Inspiratie om aan de slag te gaan

De e-learning bestaat uit drie inhoudelijke blokken met zowel theorie als praktische toepassingen. Om de theorie levend en toepasbaar te maken, is aan het tweede blok een matrix ‘Communicatiemethoden voor ondersteunen gedrag’ toegevoegd. In deze matrix is de theorie van de e-learning gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk. Hiermee bieden we je inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Over de RIVM Corona Gedragsunit

Tijdens de coronapandemie heeft de RIVM Corona Gedragsunit het coronabeleid ondersteund door gedragswetenschappelijke kennis te ontwikkelen, te delen en te vertalen naar antwoorden en aandachtspunten voor overheidsbeleid en -communicatie. Hierbij is veel geleerd over gedrag. Voor meer informatie over de RIVM Corona Gedragsunit, kijk op www.rivm.nl/gedragsonderzoek.

Naar de e-learning Gedrag en corona