030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Nascholing voor keuringsartsen scheepvaart Print

In het kort

Veilig transport over weg, spoor en water vereist gezonde werknemers. Werk je als arboprofessional in de scheepvaart industrie? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele keuringseisen en veiligheidsnormen in de sector. Volg daarom dit minisymposium en breng je kennis weer helemaal op peil.

Wat je leert

Actuele thema’s in de scheepvaartkeuring

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

In een jaarlijks wisselend programma worden actuele thema’s besproken die relevant zijn voor keuringsartsen in de sector scheepvaart. We doen dat in de vorm van interactieve hoorcolleges, workshops en casuïstiekbespreking. Daarnaast wissel je met deskundigen en collega’s praktijkervaringen, adviezen en toepassingen van instrumenten of testmethodes uit.

Het thema gaat in 2023 over onderwerpen als gehoorstoornissen, nieuwe ontwikkelingen in maritieme zorg en opleiden en trainen binnen de cruisevaart.

Deze dag zijn we te gast bij Arison Maritime Center te Almere, waar we onder andere een rondleiding krijgen in het Health centrum.

Indien je als keuringsarts voor de scheepvaart het minisymposium dit voorjaar mist, is er nog een inhaalmiddag in het najaar 2023. Het programma van juni 2023 wordt dan online deels herhaald.

Verplichte nascholing voor keuringsartsen voor de scheepvaart

Alle keuringsartsen voor de scheepvaart volgen in de middag twee speciale workshops die onderdeel zijn van de voor hen verplichte basiscursus. Ieder jaar worden daaruit een aantal blokken behandeld als nascholing. Deze nascholing maakt deel uit van een nieuw scholingstraject. Alle aangewezen (geregistreerde) keuringsartsen voor de scheepvaart dienen ieder jaar deze nascholing te volgen, conform de eisen van de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport.

Docenten

  • Leo van Setten ILT IG -team organisatie en kwaliteit medewerker.
  • Inge van Herpen Nautisch docent scheepvaart  bij Maritiem & Logistiek College De Ruyter.
  • Walther Boon docent en eigenaar EC-MT maritieme opleidingsinstituut: STCW en GWO trainingen.
  • Dr.ir. Jan A.P.M. de Laat  audioloog en klinisch-fysicus.
  • Albert van den Brink, medische adviseur, ILT.

Voor wie

Dit symposium is bedoeld voor keuringsartsen uit  de scheepvaart. Ook voor huisartsen en bedrijfsartsen (geregistreerd of in opleiding), arboprofessionals en arboverpleegkundigen die interesse hebben in de sector is dit symposium relevant.

Toelatingseisen

Diploma basisarts BIG geregistreerd.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.