030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

M@ZL scholing voor jeugdartsen Print

In het kort

M@ZL is een effectieve interventie voor een integrale aanpak van ziekteverzuim bij scholieren in het voortgezet onderwijs en het MBO. Schoolmedewerkers, jeugdartsen en leerplichtambtenaren hebben samen aandacht en zorg voor leerlingen met ziekteverzuim, waardoor problematiek vroegtijdig in beeld komt. Ben jij jeugdarts en werkt jouw organisatie volgens de M@ZL-methodiek? Volg dan deze tweedaagse training.

Wat je leert

Naast kennisoverdracht vanuit verschillende expertises en perspectieven bestaan de trainingen voor een groot deel uit oefenen met praktijksituaties. Aan de hand van reële en zelf ingebrachte casuïstiek trainen we met interactieve werkvormen. Een trainingsacteur wordt ingezet om het leerrendement te vergroten en tweedelijns behandelaren zorgen voor verdieping.

Je wordt getraind in de werkzame elementen van de M@ZL-methodiek en hoe je ziekte kunt vertalen naar participatiemogelijkheden. Daarnaast word je getraind in het voeren van verzuimgesprekken met leerlingen en ouders en hoe je hierin het kind- en ouderperspectief meeneemt.

Je kunt deze training volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Na afloop van deze tweedaagse training

  • Ben je op de hoogte van hoe en waarom de M@ZL-methodiek werkt en hoe deze aansluit bij de huidige wettelijke kaders.
  • Ben je toegerust om scholen te motiveren en te ondersteunen in het toepassen van de M@ZL-methodiek en kun je hen adviseren met betrekking tot ziekteverzuim van hun leerlingen.
  • Heb je inzicht in het ouder- en kindperspectief, met name bij langdurig schoolverzuim.
  • Ben je in staat een professioneel verzuimgesprek te voeren met leerlingen en ouders volgens de M@ZL-methodiek.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door de volgende docenten:

  • Yvonne Vanneste
  • Wico Mulder
  • Suzanne Boomsma
  • Babs Smith
  • Sandra Hamming

Voor wie

Deze training is uitsluitend bedoeld voor jeugdartsen die werken bij een organisatie die werkt volgens de M@ZL-methodiek. Is dit niet het geval, bekijk dan eens de module de jeugdarts: sleutelrol bij verzuimbeleid van de NSPOH.

Toelatingseisen

Je werkt als jeugdarts bij een organisatie die een samenwerkingsovereenkomst M@ZL met het NCJ heeft. Meer informatie over M@ZL: www.ncj.nl/mazl/.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2019 kregen eerdere uitvoeringen van deze module van de deelnemers resp. een 8,0 en een 8,5.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.