Opleiding tot arts M+G

Ik heb genoten van de opleiding tot arts M+G. Het zorgde voor een fijne afwisseling van werken in de spreekkamer als jeugdarts, opdrachten maken voor de opleiding en onderwijsdagen volgen met een groep enthousiaste collega’s. Los van dat het leuk was, heb ik ook veel geleerd. Ik zeg vaak, deels als grapje, dat ik eindelijk geleerd heb hoe de wereld werkt. Daarmee bedoel ik dat ik veel meer inzicht heb gekregen in hoe de politiek werkt, hoe financiële stromen geregeld zijn en hoe de organisatie van de (publieke) gezondheidszorg in elkaar steekt. Écht een aanvulling op de studie geneeskunde, die veelal gericht is op het beter maken van de individuele patiënt. De opleiding tot (en het werk van de) arts M+G richt zich veel meer op het gezond houden van een grotere (risico) groep.

Wees welkom

Heb jij ook het idee dat je meer wilt dan de zorg voor de individuele patiënt? Heb je net de studie geneeskunde afgerond? Of ben je juist al een paar jaar aan het werk, maar heb je nog niet echt gevonden wat bij je past? Overweeg dan de specialisatie tot arts M+G. Wil je na het lezen van deze en andere blogs meer weten, klik eens op de knop ‘Meelopen’ en wees welkom!*

En ik?

En wat ik ga doen nu de opleiding bijna klaar is? Ik blijf als jeugdarts werken in de spreekkamer. Daarnaast hou ik me bezig met andere zaken, zoals hoe we ons werk zinvol kunnen blijven doen in een veranderende maatschappij. Want een ding is zeker: ook na de opleiding is er genoeg afwisseling en uitdaging in het dynamische speelveld van de publieke gezondheidszorg!

*In verband met de drukte rondom COVID-19 en vakanties kan het soms langer duren voordat een ambassadeur contact opneemt voor het maken van een afspraak. Ook kan het zijn dat een fysieke afspraak geen doorgang kan vinden, maar vaak is dan een (korte) afspraak per video of telefoon wel mogelijk. 

Anne-Marie Keuning –  23 juli 2020

Bron: dit verhaal is een van de blogs gepubliceerd door artsen maatschappij en gezondheid (1e en 2e fase) op de website van Arts M+G.