030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Klinische dag 2023: Toxicologie Print

In het kort

Ontdek de korte en lange termijn gezondheids- en belastbaarheidseffecten van werkgerelateerde blootstelling aan toxische stoffen en weet hoe daarbij trefzeker te handelen.

Wat je leert

Tijdens deze klinische dag leer je de korte en lange termijn gezondheids- en belastbaarheidseffecten van blootstelling aan toxische stoffen op de werkvloer. Je leert hoe te handelen bij incidenten met toxische stoffen op het werk, of je frist deze kennis op. Dit betreft zowel de acute fase als de begeleiding daarna.
Na afloop van deze dag kun je werknemers ook adequaat adviseren en op weg helpen bij de “Regeling Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten” (TSB) die in 2023 is ingegaan.

Na afloop van deze module:

  • ken je de verschillende werkgerelateerde toxidromen.
  • kun je werken met Veiligheidsinformatiebladen en met CAS- nummers.
  • kun je de eerste opvang bij blootstelling aan toxische stoffen op de werkplek verzorgen, inclusief communicatie hulpdiensten en NVIC.
  • heb je van enkele toxische beelden inzicht in de te verwachten invloed op de belastbaarheid.
  • kun je werknemers waar nodig adequaat adviseren over de Regeling Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten.

Voor wie

Aios bedrijfsartsen en verzekeringsartsen.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.