030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Epilepsie en werk Print

In het kort

Werk jij met mensen die epilepsie hebben? En wil je op de hoogte worden gebracht van de nieuwste inzichten op het gebied van epilepsie en werken? Doe dan deze eendaagse module en leer hoe je de arbeidsmogelijkheden van mensen met epilepsie nauwkeuriger kunt inschatten.

Wat je leert

Leer de arbeidsmogelijkheden inschatten

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing of als keuzeonderwijs. Tevens is hij incompany uit te voeren.

De dag begint met een opfrissing van je kennis van epilepsie. Je krijgt meer inzicht in de mate waarin de ziekte zich kan voordoen en in hoeverre de ernst van de aandoening iemands belastbaarheid beïnvloedt. Je leert wat de beperkingen zijn, maar ook waar de mogelijkheden liggen. Hiermee verrijk je je begeleidingsrepertoire om maatwerk te leveren bij sociaal-medisch advies over epilepsie en werken.

Ook de huidige inzichten in kansen en bedreigingen van re-integratie in het arbeidsproces komen aan de orde. Ten slotte besteden we aandacht aan zowel de medisch-technische achtergrond, als de sociaalpsychologische aspecten.

De leerstof wordt behandeld in de vorm van korte inleidingen afgewisseld met praktische oefeningen aan de hand van casuïstiek.

Na afloop van deze eendaagse module kun je:

  • uitleggen wat de belangrijkste aspecten van epilepsie zijn.
  • benoemen wat de mogelijkheden en beperkingen van mensen met epilepsie.
  • aangeven wat de nieuwste inzichten op het gebied van epilepsie en werken zijn.
  • de opgedane kennis toepassen in de begeleiding van cliënten.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door sociaal geneeskundigen die zijn gespecialiseerd op het gebied van neurologie en arbeidsre-integratie:

  • Hinke van Thuijl, neuroloog bij SEIN.
  • Kathelijne Rammeloo, verzekeringsarts.
  • Ellen Slootweg, arbeidsconsulent bij SEIN.

Voor wie

Voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, huisartsen en medisch adviseurs die meer willen leren over epilepsie en werken.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2022 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,1.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.