030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Engels voor de bedrijfsarts Print

In het kort

Krijg je in je werk als bedrijfsarts regelmatig Engels sprekende cliënten op je spreekuur? Heb je moeite met de Engelse vertaling van bedrijfsgeneeskundige termen of het opstellen van een Engelstalige rapportage? Doe dan de direct toepasbare module ‘Engels voor de bedrijfsarts’. Een must wanneer je als bedrijfsarts Engels moet spreken en schrijven!

Wat je leert

Waarom je als bedrijfsarts beter Engels wilt kunnen spreken en schrijven

De module bestaat een e-learning en uit twee op maat sessies van 4 uur. Tussen de trainingssessies oefen je het taalgebruik in de eigen praktijk. Na beide bijeenkomsten kun je een jaar lang onbeperkt met de e-learning blijven oefenen. De module is ook geschikt om incompany uit te voeren.

Na afloop van de workshop ben je getraind in het:

  • vertalen en toepassen van bedrijfsgeneeskundige terminologie in het Engels.
  • voeren van gesprekken, inclusief handige taaluitingen en spreekvaardigheidstechnieken.
  • het schrijven van een medische rapportage in het Engels.

Op basis van een gespreksmodel oefen je als bedrijfsarts Engels in gesprekken met cliënten. Daarnaast ontvang je twee Engelstalige standaardmodellen voor rapportage. De ene variant bevat zo natuurlijk mogelijk taalgebruik, de andere variant bevat taalgebruik dat aansluit op jouw niveau. Je kiest zelf de taal die je wilt en kunt gebruiken

Slimme e-learning om als bedrijfsarts Engels te oefenen

Dankzij slimme e-learning monitor je je eigen vorderingen. Het systeem vertelt je wat je moet herhalen en wanneer. De e-learning past zich volledig aan jouw persoonlijke leerstijl en -snelheid aan: opdrachten waarop je een fout antwoord geeft, worden eerder en vaker herhaald dan opdrachten waarop je een juist antwoord geeft. Zo wordt missende kennis vastgesteld en doelgericht geremedieerd. Dat is de snelste manier om nieuwe kennis van het Engels definitief te verankeren.

Wat je NIET leert in deze module

Het meedoen aan deze workshop leidt er nadrukkelijk niet toe dat je spontane taalgebruik verbetert, sprekend noch schrijvend. Je krijgt wel inzicht in hoe op jouw taalniveau een spreekuur in het Engels beter zou kunnen verlopen. Verder ontvang je standaardzinnen voor in de rapportage.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door specialisten in Engels taal en schrijfvaardigheid die verbonden zijn aan Ziggurat.

Voor wie

Voor wie is deze module Engels voor de bedrijfsarts geschikt?

Wil je je als bedrijfsarts in het Engels laten trainen? Ben je een arts in opleiding tot bedrijfsarts, of een basisarts die werkzaam is in de bedrijfsgeneeskunde met bedrijven waar Engels de voertaal is? Dan nodigen wij je uit om je in te schrijven.

Praktische informatie

Je kunt je inschrijven tot 2,5 week voorafgaand aan de start van de module. Dit in verband met een voorbereidende e-learning.

Toelatingseisen

Diploma basisarts BIG geregistreerd.

Je instroomniveau wordt voor de workshop getest. Je kunt aan de hand van het resultaat van deze test van deelname worden uitgesloten.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2022 kreeg deze module van de deelnemers een 9,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.