030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

E-learning interventies beschrijven

Inschrijven en deelnemen aan de e-learning

  • Ga naar https://mijn.nspoh.nl/
  • Klik op ‘Account maken’ (of log in als je een MijnNSPOH account hebt)
  • Doorloop de stappen om je account te activeren
  • Klik, nadat je bent ingelogd, in de profielbalk op ‘Gratis E-Learnings’ om naar de startpagina te gaan
  • Klik op de startpagina de e-learning aan en je kunt meteen beginnen

In het kort

Deze e-learning van het RIVM (afdeling Gezond Leven) en NJi helpt je een goede interventiebeschrijving te maken, klaar om in te dienen voor beoordeling in het erkenningstraject van RIVM, NJi en partners. Een erkenning toont de kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit van jouw interventie aan. Gebruik deze handige tool die je stap voor stap door het schrijfproces leidt, met praktische animaties, heldere uitleg en tips. Heb je jouw interventiebeschrijving afgerond? Dan ontvang jij als interventie-eigenaar na indiening tips en feedback om je interventiebeschrijving verder te optimaliseren.

E-learning interventies beschrijven

Voor wie

De e-learning is voor interventie-eigenaren die zijn toegelaten tot het erkenningstraject. Anderen kunnen de e-learning zelfstandig (kosteloos) doorlopen. Je kunt dan geen feedback vragen.

Opbouw van de e-learning

De e-learning bestaat uit modules. In vier modules beschrijf je telkens een onderdeel van jouw interventiebeschrijving.

  • Module 1: Beschrijving doelgroep, doel en aanpak
  • Module 2: Uitvoering interventie
  • Module 3: Onderbouwing interventie
  • Module 4: Onderzoek naar interventie en puntjes op de i

Hoe doorloop je de e-learning?

Je bepaalt zelf in welk tempo en op welk moment je werkt aan je interventiebeschrijving. Ons advies is de e-learning in een aantal stappen te doorlopen en niet in één keer. Tussendoor heb je dan de tijd om het geleerde een plek te geven.

Je kunt deze e-learning op maat inzetten. Jij kiest zelf of je alle modules doorloopt of alleen die onderdelen die voor jou belangrijk zijn. De e-learning kost je ongeveer een halve dag per module, inclusief ‘denktijd’. Bedenk dat de uitwerking van je interventiebeschrijving ook tijd kost. Module 3 (de onderbouwing) vraagt meer tijd.

Tip: De aanvullende e-learning Procesevaluatie opzetten helpt je een procesevaluatie op te zetten die voldoet aan de eisen van het erkenningstraject.

Contact

Ervaar je problemen met de e-learning? Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@nspoh.nl.
Heb je een vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!