030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

E-learning interventies beschrijven

In het kort

Deze e-learning van het RIVM (afdeling Gezond Leven) helpt je een goede interventiebeschrijving te maken, klaar om in te dienen voor beoordeling in het erkenningstraject. Een erkenning toont de kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit van jouw interventie aan. Gebruik deze handige tool die je stap voor stap door het schrijfproces leidt, met praktische animaties, heldere uitleg en tips. Op vier momenten tijdens de e-learning krijg je advies van een expert.
Let op: is jouw interventie niet toegelaten tot bij het erkenningstraject? Dan doorloop je de e-learning zelfstandig (kosteloos). Je kunt geen feedback vragen aan een adviseur.

E-learning interventies beschrijven

Voor wie

De e-learning is voor interventie-eigenaren die zijn toegelaten tot het erkenningstraject. Anderen kunnen de e-learning zelfstandig doorlopen.

Opbouw van de e-learning

De e-learning bestaat uit modules. Middels module 1 t/m 4 beschrijf je telkens een onderdeel van het werkblad. De vijfde (aanvullende) module helpt bij het opzetten van een procesevaluatie die voldoet aan de eisen van het erkenningstraject.

  • Module 1: Beschrijving doelgroep, doel en aanpak.
  • Module 2: Uitvoering interventie.
  • Module 3: Onderbouwing interventie.
  • Module 4: Onderzoek naar interventie en puntjes op de i.
  • Module 5: Procesevaluatie opzetten.

Is jouw interventie toegelaten tot het erkenningstraject van het RIVM? Dan ontvang jij als interventie-eigenaar tips en feedback van een expert rond interventies beschrijven, afkomstig uit onderzoek en/of praktijk. Op vier momenten tijdens het gehele schrijfproces vraag je dit advies aan via de e-learning.

Hoe doorloop je de e-learning?

Je bepaalt zelf in welk tempo en op welk moment je werkt aan je interventiebeschrijving. Ons advies is de e-learning in een aantal stappen te doorlopen en niet in één keer. Tussendoor heb je dan de tijd om het geleerde een plek te geven en om te wachten op de feedback voordat je verder gaat (alleen als jouw interventie is aangemeld bij het erkenningstraject).

Je kunt deze e-learning op maat inzetten. Jij kiest zelf of je alle modules doorloopt of alleen die onderdelen die voor jou belangrijk zijn. De e-learning kost je ongeveer een halve dag per module, inclusief ‘denktijd’. Bedenk dat de uitwerking van je werkblad ook tijd kost. Module 3 (de onderbouwing) vraagt meer tijd.

Inschrijven en deelnemen aan e-learning

  • Ga naar https://landelijkeleeromgeving.nspoh.nl (let op: deze link werkt niet in Internet Explorer).
  • Maak een nieuw account aan onderaan de pagina.
  • Activeer je account door middel van de link in je mail.
  • Je kunt meteen beginnen met de e-learning!

Contact

Ervaar je problemen met de e-learning? Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@nspoh.nl.
Heb je een vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!