030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – vaardiger worden in situationeel begeleiden Print

In het kort

Heb je al eerder een module van Col Prevoo gevolgd over situationeel leiderschap? Doe dan deze eendaagse didactische vervolgscholing en verdiep je kennis en vaardigheden op het gebied van situationeel begeleiden. Onder voorbehoud in Utrecht!

Wat je leert

Situationeel leiderschap: instrueren en delegeren

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

Gedurende de opleiding ontwikkelt de aios zich. In het begin van de opleiding heeft hij of zij dan ook een ander soort ondersteuning nodig dan aan het einde van de opleiding. Dit vraagt van jou als praktijkopleider vaardigheden in verschillende begeleidingsstijlen. Het aanpassen van je begeleidingsstijl aan je aios noemen we situationeel leiderschap.

Deze verdiepingsdag is een vervolg op de eerdere scholing over het model van situationeel begeleiden. Tijdens deze dag verdiep je je in de leiderschapsstijlen Instrueren en Delegeren. We wisselen discussie, oefeningen en simulaties af. Je leert schakelen tussen de verschillende leiderschapsstijlen. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Na afloop van deze eendaagse didactische scholing:

  • ben je vaardiger in de begeleidingsstijlen Instrueren en Delegeren.
  • heb je geoefend in het schakelen tussen deze begeleidingsstijlen.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door drs. N.J. Th. (Col) Prevoo, trainer Klotz, Schouten en Prevoo.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios SG die de Didactische scholing – de basis van situationeel begeleiden hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling waar de aios in dienst is van de SBOH (Landelijk Werkgeverschap)? De SBOH financiert in 2021 dan voor jou het congres opleiders M+G op 22 september plus een andere dag didactische scholing. We verzoeken je dan bij factuurgegevens de naam van jouw opleidingsinstelling plus ‘SBOH’ te vermelden. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Toelatingseisen

Je kunt deze module volgen als je als een scholing over situationeel leiderschap van Col Prevoo hebt gevolgd.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2020 kreeg deze module van de deelnemers een 8,2.

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.