030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – Leiderschap, maak jij het verschil Print

In het kort

Leiderschap neemt een steeds grotere plaats in binnen de medische vervolgopleidingen. Het wordt daarmee ook belangrijker binnen de didactische scholingen. Hoe kun je je aios het best ondersteunen om leiderschap te tonen? Deze dag helpt je daarbij.

Wat je leert

Wat versta jij onder leiderschap? Wanneer toon je leiderschap?

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

Aan het begin van deze dag staan we  stil bij de verschillende voorkeurstijlen (DISC) en wat dat betekent voor jouw leiderschapsstijl. Hoe werken mensen met verschillende voorkeursstijlen goed samen?

Daarna gaan we dieper in op wat van de aios wordt verwacht m.b.t. medisch leiderschap, hoe je als praktijkopleider leiderschap toont en hoe je daarin je aios kan begeleiden.

Het is een actieve onderwijsdag met discussie, kennisoverdracht, oefening, casuïstiek en zelfreflectie.

Na afloop van deze eendaagse didactische scholing:

  • kun je benoemen wat leiderschap voor jou inhoudt;
  • kun je je eigen leiderschapsstijl benoemen;
  • weet je wat belangrijke aspecten van leiderschap zijn die vanuit de vervolgopleiding van de aios verwacht worden;
  • heb je geoefend met het coachen van aios op het thema leiderschap.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Harm van Kuijk, trainer bij Convera Coummunicatie & Coaching.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? SOGEON betaalt dan dit jaar voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G op 20 september 2023 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,5.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.