030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – het landelijke werkgeverschap en ik als opleider Print

In het kort

Het landelijk werkgeverschap start in 2019. Wil je leren wat de belangrijkste veranderingen zijn in de opleiding arts maatschappij en gezondheid? En hoe je jouw veranderde rol als praktijkopleider goed kunt invullen? Doe dan deze eendaagse didactische scholing.

Wat je leert

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Vanaf maart beginnen de eerste aios van de profielen Jeugdgezondheidszorg, Infectieziektebestrijding, Medische milieukunde, Tuberculosebestrijding en Forensische geneeskunde onder het Landelijk Werkgeverschap aan de eerste fase van de opleiding arts maatschappij en gezondheid.

Deze module is ontwikkeld om je hierover te informeren. ’s Ochtends krijg je informatie over de actuele stand van zaken van de opnieuw ingerichte opleiding. Ook contactpersonen zijn daarbij uitgenodigd. Er is tevens ruimte om onderling in gesprek te gaan.

De middag is specifiek bestemd voor  praktijkopleiders. We besteden dan aandacht aan hoe je om gaat met je veranderde rol. Hoe kun je bijvoorbeeld goed beoordelen nu je minder contact hebt met je aios? En hoe spreek je een duidelijke rolverdeling af met de stagebegeleiders?

Het programma wisselt kennisoverdracht en interactieve discussies af. Daarnaast doen we oefeningen en bespreken we casuïstiek.

Na afloop van deze didactische scholing weet je:

  • hoe jouw profielopleiding onder het Landelijk Werkgeverschap is vormgegeven.
  • hoe je jouw kennis en ervaring kunt inzetten nu je rol als praktijkopleider meer op afstand is.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • N.J.Th. (Col) Prevoo, trainer Klotz, Schouten en Prevoo.
  • Instituutsopleiders van de NSPOH.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van  opleidingsinstellingen waar vanaf 2019 de praktijkopleiding van de profielen Jeugdgezondheidszorg, Infectieziektebestrijding, Medische milieukunde, Tuberculosebestrijding en/of Forensische geneeskunde wordt aangeboden.

Toelatingseisen

Je kunt deze module volgen als je:

  • de basisopleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of
  • aios sociale geneeskunde begeleidt onder verantwoordelijkheid van een erkend praktijkopleider.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2019 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.