030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – coaching fast and slow Print

In het kort

Soms heb je veel tijd en soms heel weinig. Hoe kun je in beide gevallen een aios toch goed begeleiden? Tijdens deze onderwijsdag geven we jou als praktijkopleider tips en tricks voor het snel en uitgebreid coachen van de aios.

Wat je leert

Je aios effectief begeleiden bij weinig tijd én bij tijd voor verdieping

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Soms heb je veel tijd voor de begeleiding van de aios en soms heel weinig. Het zou mooi zijn wanneer je in beide situaties de aios effectief kunt begeleiden. Hoe? Dat leer je tijdens deze onderwijsdag. In de ochtend staat fast coaching centraal. Je leert technieken uit de One Minute Coaching om de aios in korte tijd toch dat duwtje in de rug te geven. Je leert herkennen of de aios open staat voor coaching of niet en hoe je dat kunt beïnvloeden. Het is een praktische en intuïtieve manier van coachen die uitgaat van de veerkracht van mensen.

In de middag is het tijd voor verdieping. We zoomen in op de gesprekken die je met de aios hebt. Vaak communiceren we op de automatische piloot en zijn we er onvoldoende van bewust wat er gebeurt tijdens een gesprek. Je leert vanuit verschillende modellen naar gesprekken te kijken. Je leert kansen en openingen te benutten en lastige situaties om te buigen door gesprekstechnieken toe te passen. Je leert hoe je gesprekken op een prettige en effectieve manier kunt sturen en verdiepen.

Tijdens deze actieve onderwijsdag wisselen we presentaties en discussie af met oefeningen, casuïstiek en reflectie.

Na afloop van deze didactische scholing kun je:

  • je eigen sterke en zwakke kanten in gesprekken herkennen en erkennen;
  • een snelle inschatting van de situatie maken en een interventie inzetten;
  • lastige situaties in gesprekken herkennen en ombuigen;
  • verschillende gesprekstechnieken gebruiken.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door P.S. (Puck) Winnubst, MSc en M. (Michiel) Kunnen, MA.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios sociale geneeskunde, die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd. Ook voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling in een gesubsidieerd profiel van arts M&G? Dan worden er voor jouw deelname aan dit onderwijs geen kosten in rekening gebracht. We verzoeken je de gegevens van de werkgever bij factuurgegevens in te vullen zodat wij dit administratief kunnen verwerken.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2020 kreeg deze module van de deelnemers een 8,2.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.