030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – bevorder evidence based sociale geneeskunde Print

In het kort

Een kritische en onderzoekende houding ten aanzien van kennis is belangrijk. Wil jij leren hoe je je aios daar optimaal in kunt stimuleren? Doe dan deze eendaagse, verkorte versie van de aios-module Critical Appraisal of a Topic/Evidence-based Medicine (CAT/EBM).

Wat je leert

Leer over CAT/EBM zodat je jouw aios daarbij kunt begeleiden

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Deze module is een verkorte versie van de module Critical Appraisal of a Topic/Evidence-based Medicine (CAT/EBM) die je aios volgt. In die module leert de aios hoe hij een vraag uit de praktijk vertaalt  naar een onderzoekbare vraagstelling. Vervolgens leert hij daarmee de relevante wetenschappelijke evidence te doorzoeken en een antwoord te formuleren op de vraagstelling.

Door in vogelvlucht deze module mee te maken, kun je jouw aios beter helpen bij de stappen van CAT/EBM en het eventuele onderzoeksproject. Denk aan de begeleiding bij het vertalen van een thema of onderwerp naar een onderzoekbare vraag, bij een eerste verkenning van wat al bekend is, of bij het vinden van een geschikt onderwerp voor het onderzoeksproject. In bredere zin gaat het ook om het stellen van de juiste vragen ter bevordering van een kritische houding bij je aios en van een academisch leerklimaat op de werkplek.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • ken je de belangrijke stappen van CAT/EBM.
  • kun je je aios begeleiden bij de belangrijkste stappen van CAT/EBM.
  • kun je kritische vragen stellen naar de bronnen van kennis.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • N.E. (Nicole) Siers, opleider/adviseur NSPOH
  • S. (Simon) de Vries, opleider/adviseur NSPOH

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios SG die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling waar de aios in dienst is van de SBOH (Landelijk Werkgeverschap)? De SBOH financiert in 2021 dan voor jou het congres opleiders M+G op 22 september plus een andere dag didactische scholing. We verzoeken je dan bij factuurgegevens de naam van jouw opleidingsinstelling plus ‘SBOH’ te vermelden. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2020 kreeg deze module van de deelnemers een 8,2.

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.