030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – Bevlogen worden en blijven Print

In het kort

Er komt steeds meer aandacht voor de positieve aspecten van werk. Flow en bevlogenheid zijn dan termen die veel vallen. Maar wat is dat nu, bevlogenheid en waarom is dat zo belangrijk voor jezelf als sociaal geneeskundige, maar ook voor jou als opleider en voor je aios? Tijdens deze dag kom je daar achter!

Wat je leert

Wij gaan uit van bevlogenheid als een bijzondere state-of-mind die ontstaat wanneer mensen sterk betrokken zijn bij de organisatie waar ze voor werken, plezier hebben in wat ze doen en daarbij bruisen van energie. Deze mindset draagt bij aan je psychische en lichamelijke gezondheid en voorkomt burn- en bore-outs.

Na een korte kennismaking aan de hand van het thema duik je de verdieping in. We staan stil bij vragen en ervaringen rond:

  • je eigen bevlogenheid als sociaal geneeskundige
  • je bevlogenheid als praktijkopleider en daarmee als rolmodel voor je aios
  • de bevlogenheid van je aios

Je kijkt naar je eigen ambitie en de samenhang met de ambitie van je organisatie. En je kijkt met de andere deelnemers welk concreet gedrag helpt om bevlogenheid te ervaren en uit te dragen.

Deze dag reikt je theorie en instrumenten aan om met een andere bril naar je eigen werkelijkheid te kijken, waardoor je andere dingen gaat zien en wie weet ook andere dingen gaat doen!

Aan het eind van deze dag

  • ben je je bewust van je eigen bevlogenheid.
  • ben je je bewust van de wijze waarop je die nog verder kunt aanpassen.
  • weet je hoe je bevlogenheid bij je aios aan kunt boren of versterken.
  • heb je een instrument in handen om hier concreet in je eigen praktijk mee aan de slag te gaan.

Docent

Drs. Myriam Gijsbers – van Pesch, zelfstandig trainer en docent, Reflaction.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? SOGEON betaalt voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G op 20 september 2023 plus voor één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2022 kreeg deze module van de deelnemers een 9,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.