030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Directeur Petrien Uniken Venema nam afscheid van NSPOH

Datum: 23 mrt '20

Na negen mooie en succesvolle jaren van groei nam Petrien Uniken Venema op donderdag 12 maart 2020 als directeur afscheid van de NSPOH.

Zin

Petrien heeft altijd benadrukt dat het belangrijk is om werk te hebben dat “zin” heeft, en dat het even belangrijk is om met “zin” naar het werk te komen. De afscheidsbijeenkomst stond dan ook in het teken van “zin”. Met mooie woorden over “zin in werk” en “zin van werk” werd Petrien toegesproken door prof.dr Niek Klazinga, AMC/UvA, drs. Dick Freriks, directeur Ascender en prof.dr. Henk Garretsen, Tilburg University/voorzitter RvT NSPOH. Tussendoor verraste drie improvisatieacteurs van het gezelschap RIJP, waaronder Frans Vlek, opleider/adviseur bij NSPOH, de aanwezigen met snel wisselende theatersport-scenes. En natuurlijk werden er cadeaus overhandigd en klonk er een afscheidslied, gezongen door het voltallige personeel.

Corona en public health maatregelen

Het was een memorabele dag in het kader van de public health. Met minder dan 100 medewerkers en genodigden was de afscheidsbijeenkomst in Villa Jongerius geheel in lijn met de eerder op die dag afgekondigde maatregel van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus. Actueler kon het vakgebied van maatschappij, arbeid en gezondheid niet zijn.

Nieuwe directeur

Henriette Treurniet volgt in de functie van directeur Petrien Uniken Venema op, die zich inmiddels heeft gevestigd als zelfstandig interim-manager.