030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Ruim 50.000 professionals in een jaar in COVID-bestrijding opgeleid

Datum: 21 mei '21

Precies een jaar geleden, vlak voor Pinksteren 2020, toen de hele wereld op z’n kop stond, werd de NSPOH door GGD GHOR NL gevraagd om in sneltreinvaart een opleidingsprogramma te ontwikkelen voor een landelijke pool van bron- en contactonderzoekers. Duizenden professionals die GGD’en moeten ondersteunen of zelf bij een GGD werken. Vier dagen hadden we om dit opleidingsprogramma op te zetten. Daarna moest het per direct gaan draaien.
We kregen het voor elkaar. Mét elkaar.

Inmiddels hebben we ruim 12.000 deelnemers opgeleid in de bron- en contactopsporing met online trainingen en e-learnings, maar ook nog eens 45.000 professionals die onze bevolking vaccineren of werken in teststraten. Wij zijn blij en trots dat we een kleine bijdrage kunnen leveren aan de COVID-bestrijding.

Supertrots zijn wij op onze collega’s Manja Coppens, Madeleine Noman, Jeannette de Boer, Evi Vermeer, Esther de Haan, José Homan, Vera van Rijn, Celine van der Poel, Laura Wierda, Tamara van Keulen, Elleke Bilderbeek, Vincent Baas, Heleen van Deuzen, Milou van Roosmalen en Sharon van der Bilt. Dank voor jullie tomeloze inzet!

Zonder de samenwerking met onze trainers en de acteurs van Kapok, de strakke video’s van Studio21K en de experts van GGD’en en het RIVM hadden we dit natuurlijk niet kunnen doen. Dus ook onze dank aan hen!