030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Hoe ervaren kankerpatiënten de Untire-app bij re-integratie?

Datum: 19 jun '23

Tijdens haar medische vervolgopleiding tot bedrijfsarts bij de NSPOH deed Danka Labovic, bedrijfsarts bij HumanCapitalCare, onderzoek naar de ervaringen van werknemers met kanker. Kankerpatiënten ervaren moeilijkheden bij de terugkeer naar het werk als gevolg van de kanker en de behandeling daarvan. Om nader inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van deze werknemers onderzocht Labovic het gebruik van de Untire-app. De Untire-app, volgens een RCT-studie een effectief zelfmanagementprogramma, bevat onder meer psychoeducatie, instructies om kracht en conditie op te bouwen en stress-reducerende oefeningen.

Ervaringen van werknemers met kanker

Uit haar onderzoek blijkt dat de Untire-app ondersteuning biedt voor het herstel van werknemers met kanker en bij hervatting van werk. Het biedt ook aanknopingspunten voor de bedrijfsarts voor het gesprek met de werknemer zodat er begeleiding op maat aangeboden kan worden.

Meer weten?

Over het onderzoek van Danka Labovic verscheen een artikel in TBV. Klik op de onderstaande titel en download de complete pdf.

De link naar het artikel is met toestemming van de uitgever.

Meer weten over de opleiding? Klik op Opleiding bedrijfsarts.

Publicaties in vakmedia

Voor een overzicht van publicaties van onderzoeken in vakmedia klik je op Publicaties wetenschappelijk onderzoek NSPOH opleidingen.