030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Borstvoeding in de JGZ – verdieping en gespreksvoering

Datum: 18 sep '23

In het kort

Borstvoeding geeft een kind de beste start. Wil jij ouders hierbij beter ondersteunen? In deze module verdiep je je kennis én werk je aan gespreksvoering.

Wat je leert

Als JGZ-professional heb je een heel belangrijke rol in de begeleiding van ouders bij het voeden van hun kind. Borstvoeding is een gevoelig onderwerp om te bespreken. Met lactatiekundige én jeugdverpleegkundige Joanneke van der Marel verdiep je op deze dag je kennis van borstvoeding en leer je hoe je sensitief het gesprek met ouders aan kunt gaan.

Je verdiept je in belangrijke aspecten van de borstvoeding. Onder andere voeden op verzoek: hoe doen ouders dit in de praktijk en wanneer wijkt je advies ervan af? Ook leer je meer over groeicurves: wanneer kom je in actie, wat is grijs gebied en hoe communiceer je hierover sensitief met ouders? Daarnaast verdiep je je in de borstvoedingscijfers/prevalentie: wat zijn de redenen van stoppen en wat is hier jouw rol als JGZ-professional? Daarnaast kijken we naar het combineren van borstvoeding en vast voedsel. Ook leer je waar je op moet letten bij borstvoeding van dysmaturen/prematuren. En wanneer is het nodig om door te verwijzen naar een lactatiekundige of andere professional. Gespreksvoering over borstvoeding vereist een grote sensitiviteit, daarom bespreken we de invloed van taalgebruik en oefen je met effectieve gespreksvoering.

De module is interactief met veel ruimte voor casuïstiek en vragen van jou en andere deelnemers.

Na afloop van deze module kun je:

 • de prevalentie, trends en beweegredenen om te continueren of stoppen met borstvoeding beschrijven.
 • de laatste wetenschappelijke inzichten over borstvoeding uitleggen.
 • de aandachtspunten bij borstvoeding van dismaturen/prematuren benoemen.
 • adviseren over het combineren van vast voedsel en borstvoeding.
 • evalueren wanneer je doorverwijst naar andere professionals.
 • sensitief gesprekken voeren over borstvoeding.
 • ouders motiveren om hun borstvoedingswens te behalen.

Voor wie

Jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en alle hbo+ zorgprofessionals die te maken hebben met borstvoeding in de dagelijkse praktijk.

Docent

Joanneke van der Marel-Sinke, lactatiekundige IBCLC, L-49072, jeugdverpleegkundige 0-4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Horen en gehoord worden: een verkenning van gehoorstoornissen door omgevingsgeluid

Datum: 12 sep '23

In het kort

Dit onderdeel is een medische toepassing van het onderwijs over gezondheidseffecten van geluid. Wat zo vanzelfsprekend lijkt, is dat zeker niet. Een luisterend oor kunnen bieden. Gehoord worden. Binnen de gezondheidszorg is het gesprek met de patiënten de manier waarop informatie en kennis gedeeld worden. Echter, het gehoor kan in deze een beperking zijn die niet bewust opgemerkt wordt.

Wat je leert

Je kunt dit onderwijs volgen als bij- of nascholing. Dit onderwijs is ook een onderdeel van de opleiding arts medische milieukunde (1e fase M+G).

Centraal staat de klinische presentatie, beoordeling en aanpak van klachten van het gehoor en aanpalende organen die toegeschreven worden aan omgevingsgeluid. Aan de hand van een aantal casussen krijg je een beeld van de klinische benaderingswijze binnen de audiologische revalidatie

Na afloop van deze module:

Kun je een beeld vormen van de klinische presentatie en aanpak van klachten over het gehoor en wat een audiologisch centrum hierin kan betekenen. Hiermee heb je een basis om burgers en beleidsmakers te informeren over dit type meldingen in de publieke gezondheid.

Voor wie

Je bent verpleegkundige medische milieukunde, adviseur medische milieukunde of arts medische milieukunde met beperkte ervaring in de beoordeling van gehoorproblematiek. Je bent beginner en hebt weinig tot geen ervaring met de advisering over (milieugerelateerde) gehoorproblematiek.

Docent

Ir. DJWM (Dyon) Scheijen, klinisch fysicus – audioloog. Adelante, Hoensbroek.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Slaap en de behandeling van slaapproblemen bij kinderen en jongeren

Datum: 16 aug '23

In het kort

Slaapproblemen bij kinderen komen veel voor. Als JGZ-professional heb je de taak om ouders, kinderen en jongeren hier goed over te adviseren. Hoe voorkom je dat een slaapprobleem een slaapstoornis wordt? Je leert het in de module Slaap en de behandeling van slaapproblemen bij kinderen en jongeren!

Wat je leert

Duik in de achtergrond van slaap bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar

Slaap is het fundament van een gezonde leefstijl en essentieel voor de goede ontwikkeling van het kind. Veel ouders worstelen met de slaap van hun kind. De wanhoop is vaak voelbaar in de spreekkamer: “Hoe krijg ik mijn kind nou toch in slaap?” of “Mijn puber is hele nachten wakker”. In deze module duiken we in de achtergrond van slaap bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Wat is normaal en afwijkend? En wat voor adviezen kan je aan kinderen, jongeren en ouders meegeven? Kun je meer doen dan slaaphygiëne bespreken?

We beginnen met de basisbeginselen van slaap door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens gaan we dieper in op de veel voorkomende slaapproblemen. Hoe herken je ze in de anamnese en wanneer spreek je van een slaapstoornis? Wanneer verwijs je door naar een gespecialiseerd slaapcentrum? Daarnaast kijken we naar tools die je kunt gebruiken om te voorkomen dat een slaapprobleem een stoornis wordt. We bespreken welke randvoorwaarden belangrijk zijn en hoe je ouders en kind kunt motiveren hieraan te werken. Vervolgens behandelen we het bioritme en verstoringen daarvan. We gaan in op hoe je de bedtijden kunt aanpassen aan het bioritme en een bioritme zo nodig kunt verschuiven.

We starten met theorie en je werkt actief met voorbeelden uit je eigen praktijk.

Na afloop van deze module kun je:

 • de basisbeginselen van slaap toelichten.
 • verschillende slaapproblemen herkennen en passende adviezen geven.
 • je randvoorwaarden benoemen om te voorkomen dat een slaapprobleem een slaapstoornis wordt.
 • een verstoring in het bioritme herkennen en adviezen geven om het terug te draaien.
 • beslissen wanneer een doorverwijzing naar de kinderarts of slaapcentra nodig is.

Voor wie

Jeugdartsen (ook artsen in opleiding), jeugdverpleegkundigen en huisartsen.

Toelatingseis

Hbo werk- en denkniveau.

Docenten

 • Arina de Vries, GZ-psycholoog & Somnoloog, Eigenaar Psychologiepraktijk Slaaplekker.
 • Laury Quaedackers, GZ-psycholoog & Somnoloog.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Chronische ziekten en voeding

Datum: 14 jul '23

In het kort

Ongezonde voeding levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van chronische ziekten. Voeding is echter niet alleen het probleem, maar vaak ook een oplossing. Verdiep je in de kracht van voeding als veroorzaker én als medicijn voor chronische ziekten als diabetes, kanker en obesitas en volg deze module Chronische ziekten en voeding.

Wat je leert

Tijdens deze module neemt docent prof. dr. Hanno Pijl je mee in de laatste medisch-wetenschappelijke studies over de impact van voeding op het beloop van chronische ziekten: de succesverhalen, maar ook de missers. Hij legt uit hoe slechte eetgewoonten bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekten en ook hoe gezonde voeding het lichamelijk weer helpt te herstellen. Hanno deelt zijn ervaringen uit de spreekkamer en geeft enkele tips and tricks om het gesprek aan te gaan met de patiënt.

Na afloop van deze module kan je

 • beschrijven hoe een ongezond eetpatroon kan bijdragen aan de ontwikkeling van chronische aandoeningen zoals diabetes, obesitas en kanker.
 • uitleggen welke rol voeding kan spelen in het voorkómen en behandelen van chronische aandoeningen.
 • een aantal voedselgerelateerde interventiestrategieën benoemen die succesvol worden ingezet om chronische aandoeningen te behandelen.
 • enkele tips and tricks inzetten om spreekkamergesprekken te voeren over voeding.
 • doorverwijsmogelijkheden benoemen voor chronisch zieke patiënten die voedingsgerelateerde interventies willen inzetten.

Voor wie

Voor alle medische professionals die geïnteresseerd zijn in voeding. In het bijzonder: bedrijfsartsen, huisartsen, arboverpleegkundigen, praktijkondersteuners bedrijfsarts, artsen beleid & advies, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen.

Toelatingseis

Hbo denk- en werkniveau.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door prof. dr. Hanno Pijl, hoogleraar in diabetologie en internist-endocrinoloog bij het departement Interne Geneeskunde van het LUMC. Hanno Pijl is een bevlogen docent en veelgevraagd spreker op congressen.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Friendship symposium on Maritime Health

Datum: 24 mei '23

To summarize

As an expert in the Working Conditions Act (Arbowet), general practitioner, or physician in maritime healthcare and medical experts, maritime paramedical experts and members of IMHA, you have to be aware of relevant testing and safety requirements within this field. Update and/or refresh your knowledge by following the multi-day international Friendship symposium on Maritime Health on the island of Curaçao. You will exchange experiences, share advices, and show applications of instruments and test methods with fellow experts and colleagues. The main language will be English. The symposium is organized by NSPOH, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), and International Maritime Health Association (IMHA).

Safety in the maritime field

At this symposium you can participate in interactive lectures, workshops, and relevant case studies in relation to the maritime field with the aim of gaining or refreshing knowledge.

The following topics will be discussed:

 • Risk management
 • Health on cruise ships and existing obesity
 • Tuberculosis
 • Spirometry
 • Fatigue and Overhead Inspection Curaçao.

The first day we look forward to welcome you on the cruise ship ‘De Zuiderdam’ for a joint lunch. The following days will consist of several meetings at the WTC Curaçao in the centre of Willemstad.

(Text continues below image)

Abstracts

The organizers of the symposium invite you to submit an abstract. Submitted abstracts are considered for oral presentation in a ’Short Talk’ format during the symposium, in a ‘Speed Talk’ format during special Speed Talk Sessions, and at the poster presentation as part of the program.

Please note:

 • Abstracts must be submitted in English.
 • The presenting author of the abstract must complete registration by September 1, 2023, to ensure abstract assessment and inclusion in the symposium program.
 • Abstracts on all aspects of health in the maritime world are welcome and may be submitted in the following categories:
 • Autonomous shipping
 • Chemical and physical hazards
 • Chronic diseases
 • Cruise medicine
 • E-health and shipping
 • Emissions and shipping
 • Environment and health
 • Ethics in maritime medicine
 • Fishery
 • Infectious diseases
 • Inland waterway shipping
 • Mental health and psychosocial factors
 • Miscellaneous
 • Musculoskeletal disorders/ergonomics
 • Offshore medicine
 • Port health
 • Pre-employment medical examination
 • Preventive medicine
 • Research in maritime medicine
 • Sea rescue
 • Ship sanitation
 • Telemedical Maritime Assistance Service (TMAS)
 • Training/education
 • Travel medicine
 • Urban development, transforming harbour areas and health
 • Wellbeing, gender and culture

Assessment and screening

 • Abstracts will be assessed by members of the Scientific Programme Board.
 • All abstracts submitted to the symposium will be screened for relevance to the symposium scientific content and presentation. Abstracts that do not meet the quality standards will not be accepted.
 • Abstracts submitted for consideration for oral presentations will be assessed for scientific quality, novelty and the fit with the Symposium subtopics.

Notification of the outcomes of the assessment for oral presentations and confirmation of acceptance of abstracts by the symposium are expected to be available on January 22, 2024.

Deadlines

 • Abstract deadline: October 2023.
 • Registration deadline for summary submitters: September 1, 2023.

For whom

 • This symposium is part of a training program from the Inspectiedienst Leefomgeving en Transport.
 • All registered occupational physicians in the maritime field can attend this symposium to fulfil their (yearly) compulsory basic course requirement.
 • Experts of the Working Conditions Act (Arbowet), maritime medical experts, maritime paramedical experts, general practitioners, and occupational physicians.

Important notices

The general terms and conditions you can download in English: general terms and conditions.

The registration page is in Dutch. If you need help completing this, you can contact the program assistant Vanessa, e-mail address V.vanBoeschoten@nspoh.nl.

Registration closes September 13, 2023. We will confirm as soon as possible whether the module will continue based on the number of registrations. We advise you NOT to book your flight and hotel before this confirmation. Travel and accommodation costs are for your own account.

Do you need a visa? Click on Do I need a visa for the Caribbean parts of the Kingdom?

Program

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Moeiteloos in gesprek met ouders

Datum: 2 mei '23

In het kort

Ben jij hard aan het werk en wil je leren om actief achterover te leunen? Wil jij ook binnen de kaders, maar buiten de lijntjes werken? Moeiteloos gesprekken leren voeren met ouders en alle andere soorten mensen? Denk jij wel eens: pfff, ze doen nooit wat met mijn adviezen. Dan is deze training echt iets voor jou!

Wat je leert

Moeiteloos gesprekken voeren met ouders en alle andere soorten mensen

Je ontdekt wat de ander raakt in jou. Welke ouder/ puber/ kind bij jou op het verkeerde knopje drukt en wat je daaraan kunt doen. Zodat jij met meer plezier, minder moeite en efficiënter je werk kunt doen.

Na afloop van deze eendaagse module:

 • je herkent je valkuilen en weet hoe daar mee om te gaan.
 • je kent de winst van echt luisteren.
 • je kunt de voor jou meest lastige emoties in goede banen leiden.
 • je kunt lichaamstaal inzetten als onbetaalbaar instrument, dat je altijd en overal ter beschikking hebt.
 • je weet hoe je eenvoudig oplossingsgericht kunt werken met alle leeftijden.
 • je kunt de meest lastige onderwerpen ter tafel brengen, ook als je daar nu nog met een boogje omheen manoeuvreert.
 • maar bovenal ben je aan de slag gegaan met jouw persoonlijke leerwensen en eigenWIJSheid, die vooraf wordt geïnventariseerd.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door drs. C.M. (Katrien) Laane, pedagoog, trainer & docent bij Lunamare. Auteur van In 10 stappen Moeiteloos in Gesprek met Ouders en Podcastmaker van de gelijknamige MIGMO-podcast.

Voor wie

Voor alle professionals die met ouders werken, zoals jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, maar eigenlijk voor iedereen die met mensen van 0-100 werkt. En die op zoek is naar meer moeiteloosheid in contact met de ander.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 kreeg een incompany uitvoering van deze module van de deelnemers een 9,4.

Uitspraken van deelnemers:

 • “Ontzettend leuk, leerzaam, inspirerend en afwisselend”.
 • “Authenticiteit, enthousiasme, kennis. Alle factoren om aan te sluiten bij ons als groep waren aanwezig. Top.”

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Stoppen met roken: farmacotherapie

Datum: 25 apr '23

In het kort

Stoppen met roken is belangrijk. Maar het is ook heel erg moeilijk. Professionele hulp is altijd nuttig en meestal nodig. Wil jij leren welke farmaceutische hulpmiddelen hiervoor beschikbaar zijn? En wat jouw rol als professional is in het stopproces? Doe dan deze geaccrediteerde module Stoppen met Roken: Farmacotherapie van een 1/2 dag.

Wat je leert

In plenaire sessies en actieve werkvormen doe je kennis en vaardigheden op om patiënten individueel te begeleiden. Dit is gebaseerd op het Momentum stoppen met roken stappenplan. Het uitgangspunt hierbij is de herziene ‘Richtlijn behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning’.

Je maakt kennis met verschillende nicotinevervangers en farmacologische hulpmiddelen. Je koppelt deze kennis direct aan je ervaring in de praktijk.
Tijdens deze actieve ochtend krijg je de kans om de leerstof praktisch toe te passen. Er is voldoende tijd om vragen uit je eigen praktijk onder de loep te nemen. Daardoor wordt je leerervaring verder verhoogd.

Na afloop van deze korte module:

 • Maak je kennis met verschillende hulpmiddelen die rokers kunnen helpen met stoppen.
 • Ken je de contra-indicaties van hulpmiddelen.
 • Kun je rokers begeleiden bij het stoppen met roken door middel van hulpmiddelen.

Deze module geeft punten voor het kwaliteitsregister voor de Stoppen met roken coach bij KABIZ. Reeds ingeschreven Stoppen met roken coaches moeten onderwijs over farmacotherapie volgen om geregistreerd te blijven in het kader van de overgangsregeling voor het nieuwe compententieprofiel.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Simone Königs, Momentum Training & Coaching.

Voor wie

Praktijkondersteuners, (long)verpleegkundigen, doktersassistenten, huisartsen, bedrijfsartsen, longartsen en andere professionals in de zorg die begeleiden bij stoppen met roken.

Toelatingseisen

Hbo-werk- en denkniveau.

Ervaringen

Uitspraak van een eerdere deelnemer: “Mevrouw Königs was een zeer prettige docent. Ik voelde me heel veilig en uitgedaagd, met alle ruimte om alles te vragen. Ik zou een volgende keer heel graag weer les van haar hebben.”

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Schouwverslag en beroepsgeheim na de dood

Datum: 22 feb '23

In het kort

Werk je als forensisch arts en wil je je graag verdiepen in de lijkschouw en het juridisch kader? Doe dan deze eendaagse module en leer hoe je een schouwverslag opstelt, welke regels er aan dit schouwverslag verbonden zijn en hoe om te gaan met beroepsgeheim na de dood.

Wat je leert

Als forensisch arts krijg je veel te maken met wet- en regelgeving, onder andere over beroepsgeheim. Maar welke veranderingen treden hierin op na een natuurlijk – of een niet natuurlijk overlijden? Hoe ga je om met de nabestaanden? Heb je veronderstelde toestemming van de overledene? Wat doe je als nabestaanden bij een suïcide aan jou melden dat ze geholpen hebben met het bestellen van pillen? Hoe zit het dan met het beroepsgeheim? Moet je dit direct melden aan de OvJ? Moet je de nabestaande direct onderbreken om hen dit te melden? Al deze vragen worden in de ochtend behandeld.

In de middag gaan we in op het opstellen van het schouwverslag. Je leert wat het doel van het schouwverslag is en uit welke onderdelen het bestaat.  Ook bespreken we de relevante richtlijnen omtrent het schouwverslag. We behandelen wat de officier van justitie met het schouwverslag kan doen en welke informatie heeft hij hiervoor nodig heeft.

Na afloop van deze eendaagse module:

 • ken je wettelijke kaders van het beroepsgeheim na de dood.
 • weet je hoe je omgaat met informatie verkregen tijdens postmortaal onderzoek.
 • weet je welke informatie je moet of mag delen met ketenpartners en nabestaanden.
 • weet je waar een schouwverslag aan moet voldoen.
 • kun je een gedegen schouwverslag opstellen.
 • ken je de richtlijn rondom schouwverslag.
 • weet je welke informatie wel en niet thuishoren in het schouwverslag.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

 • Cécile Woudenberg (forensisch arts en instituutsopleider, NSPOH).
 • Wilma Duijst (hoogleraar forensische geneeskunde, Universiteit Maastricht).

Voor wie

Voor forensisch artsen.

Toelatingseisen

Diploma basisarts.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.

Informatiebijeenkomst opleiding Forensische geneeskunde

Datum: 14 feb '23

In het kort

Vanaf 1 augustus t/m 7 september 2023 kun je solliciteren naar een opleidingsplek voor de eerste fase opleiding forensisch arts.

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt voordat je besluit te solliciteren. Misschien twijfel je of je voldoende ervaring hebt of heb je nog vragen over de opleiding. Daarom organiseren wij een open informatiebijeenkomst, online.

Aanwezig om je te informeren en al je vragen te beantwoorden tijdens deze bijeenkomst zijn:

 • Cécile Woudenberg of Peter Letmaath, beide instituutsopleider.
 • Sjoerd Jansman of Merel Ooteman, beide opleider/adviseur.

Programma

 • 20 minuten: uitleg over de opleiding forensische geneeskunde
 • 40 minuten: gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden voor de open avond kan via de inschrijfknop rechts. De open avond vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.

Voor wie

(Basis)artsen met belangstelling voor de opleiding forensische geneeskunde.

Zoom

In de digitale leeromgeving MijnNSPOH vind je bij het rooster en de agenda de zoomlink, door deze achter de inlog van MijnNSPOH te plaatsen is er een extra beveiliging. Je kunt inloggen met hetzelfde account dat je hebt gebruikt om je in te schrijven.

Bovendien kun je in deze leeromgeving nu al vragen stellen, als je die hebt. Dan zorgen we ervoor dat ze aan bod komen tijdens de bijeenkomst.

Een dag meelopen

Lijkt het je interessant om een dag met een forensisch arts mee te lopen kijk dan op de website Kies voor forensische geneeskunde.

Meld je aan!

Wij hopen je te zien!

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Keuringsarts Offshore industrie (NOGEPA Element NL)

Datum: 25 jan '23

In het kort

Als keuringsarts draag je mede zorg voor een veilige werkomgeving in de offshore-industrie. Het is dus belangrijk dat je gedegen kennis van zaken hebt. Wil je meer leren over de actuele keuringseisen in de offshore-industrie?  Meld je dan aan voor deze nascholingsmiddag.

Wat je leert

Tijdens deze nascholingsmiddag laten we zien welke veiligheidstrainingen offshore personeel moet volgen en in het bijzonder welke fysieke en mentale belasting dit meebrengt. We zijn daarvoor te gast bij één van de Nederlandse offshore trainingsinstituten.

Dit geeft zicht op de gevraagde eisen van de keuringen in relatie tot de vereiste trainingen en de werkzaamheden in de praktijk. We krijgen nog beter zicht op wat de NOGEPA keuringen betekenen voor de keuringsarts en de keurling.

Actuele thema’s

In kleine groepen maken wij een rondgang over de oefenlocaties van het trainingsinstituut. Middels een carrousel komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Helicopter underwater escape training (HUET) inclusief Compressed air emergency breathing system (CA-EBS).
 • Werken in besloten ruimten en manueel hanteren van lasten.
 • Werken op hoogte.
 • Gebruik van reddingsvlotten en overstappen op zee.
 • Gebruik van een vrijeval reddingsboot.
 • Vluchten bij brand met behulp van escape masker.

We zijn te gast bij STC-KNRM offshore safety training centrum, gevestigd op de Heijplaat in de Rotterdamse haven.

Voor wie

Deze middag is bedoeld voor keuringsartsen in de offshore-industrie. Ook voor huisartsen en bedrijfsartsen (geregistreerd of in opleiding), arboprofessionals en arboverpleegkundigen met interesse in de offshore-industrie is deze nascholing relevant.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.