Borstvoeding geeft een kind de beste start. Wil jij ouders hierbij beter ondersteunen? In deze module verdiep je je kennis én werk je aan gespreksvoering.
Als JGZ-professional heb je een heel belangrijke rol in de begeleiding van ouders bij het voeden van hun kind. Borstvoeding is een gevoelig onderwerp om te bespreken. Met lactatiekundige én jeugdverpleegkundige Joanneke van der Marel verdiep je op deze dag je kennis van borstvoeding en leer je hoe je sensitief het gesprek met ouders aan kunt gaan.
Je verdiept je in belangrijke aspecten van de borstvoeding. Onder andere voeden op verzoek: hoe doen ouders dit in de praktijk en wanneer wijkt je advies ervan af? Ook leer je meer over groeicurves: wanneer kom je in actie, wat is grijs gebied en hoe communiceer je hierover sensitief met ouders? Daarnaast verdiep je je in de borstvoedingscijfers/prevalentie: wat zijn de redenen van stoppen en wat is hier jouw rol als JGZ-professional? Daarnaast kijken we naar het combineren van borstvoeding en vast voedsel. Ook leer je waar je op moet letten bij borstvoeding van dysmaturen/prematuren. En wanneer is het nodig om door te verwijzen naar een lactatiekundige of andere professional. Gespreksvoering over borstvoeding vereist een grote sensitiviteit, daarom bespreken we de invloed van taalgebruik en oefen je met effectieve gespreksvoering.
De module is interactief met veel ruimte voor casuïstiek en vragen van jou en andere deelnemers.
Jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en alle hbo+ zorgprofessionals die te maken hebben met borstvoeding in de dagelijkse praktijk.
Joanneke van der Marel-Sinke, lactatiekundige IBCLC, L-49072, jeugdverpleegkundige 0-4.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Dit onderdeel is een medische toepassing van het onderwijs over gezondheidseffecten van geluid. Wat zo vanzelfsprekend lijkt, is dat zeker niet. Een luisterend oor kunnen bieden. Gehoord worden. Binnen de gezondheidszorg is het gesprek met de patiënten de manier waarop informatie en kennis gedeeld worden. Echter, het gehoor kan in deze een beperking zijn die niet bewust opgemerkt wordt.
Je kunt dit onderwijs volgen als bij- of nascholing. Dit onderwijs is ook een onderdeel van de opleiding arts medische milieukunde (1e fase M+G).
Centraal staat de klinische presentatie, beoordeling en aanpak van klachten van het gehoor en aanpalende organen die toegeschreven worden aan omgevingsgeluid. Aan de hand van een aantal casussen krijg je een beeld van de klinische benaderingswijze binnen de audiologische revalidatie
Kun je een beeld vormen van de klinische presentatie en aanpak van klachten over het gehoor en wat een audiologisch centrum hierin kan betekenen. Hiermee heb je een basis om burgers en beleidsmakers te informeren over dit type meldingen in de publieke gezondheid.
Je bent verpleegkundige medische milieukunde, adviseur medische milieukunde of arts medische milieukunde met beperkte ervaring in de beoordeling van gehoorproblematiek. Je bent beginner en hebt weinig tot geen ervaring met de advisering over (milieugerelateerde) gehoorproblematiek.
Ir. DJWM (Dyon) Scheijen, klinisch fysicus – audioloog. Adelante, Hoensbroek.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Slaapproblemen bij kinderen komen veel voor. Als JGZ-professional heb je de taak om ouders, kinderen en jongeren hier goed over te adviseren. Hoe voorkom je dat een slaapprobleem een slaapstoornis wordt? Je leert het in de module Slaap en de behandeling van slaapproblemen bij kinderen en jongeren!
Slaap is het fundament van een gezonde leefstijl en essentieel voor de goede ontwikkeling van het kind. Veel ouders worstelen met de slaap van hun kind. De wanhoop is vaak voelbaar in de spreekkamer: “Hoe krijg ik mijn kind nou toch in slaap?” of “Mijn puber is hele nachten wakker”. In deze module duiken we in de achtergrond van slaap bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Wat is normaal en afwijkend? En wat voor adviezen kan je aan kinderen, jongeren en ouders meegeven? Kun je meer doen dan slaaphygiëne bespreken?
We beginnen met de basisbeginselen van slaap door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens gaan we dieper in op de veel voorkomende slaapproblemen. Hoe herken je ze in de anamnese en wanneer spreek je van een slaapstoornis? Wanneer verwijs je door naar een gespecialiseerd slaapcentrum? Daarnaast kijken we naar tools die je kunt gebruiken om te voorkomen dat een slaapprobleem een stoornis wordt. We bespreken welke randvoorwaarden belangrijk zijn en hoe je ouders en kind kunt motiveren hieraan te werken. Vervolgens behandelen we het bioritme en verstoringen daarvan. We gaan in op hoe je de bedtijden kunt aanpassen aan het bioritme en een bioritme zo nodig kunt verschuiven.
We starten met theorie en je werkt actief met voorbeelden uit je eigen praktijk.
Na afloop van deze module kun je:
Jeugdartsen (ook artsen in opleiding), jeugdverpleegkundigen en huisartsen.
Hbo werk- en denkniveau.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Ongezonde voeding levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van chronische ziekten. Voeding is echter niet alleen het probleem, maar vaak ook een oplossing. Verdiep je in de kracht van voeding als veroorzaker én als medicijn voor chronische ziekten als diabetes, kanker en obesitas en volg deze module Chronische ziekten en voeding.
Tijdens deze module neemt docent prof. dr. Hanno Pijl je mee in de laatste medisch-wetenschappelijke studies over de impact van voeding op het beloop van chronische ziekten: de succesverhalen, maar ook de missers. Hij legt uit hoe slechte eetgewoonten bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekten en ook hoe gezonde voeding het lichamelijk weer helpt te herstellen. Hanno deelt zijn ervaringen uit de spreekkamer en geeft enkele tips and tricks om het gesprek aan te gaan met de patiënt.
Voor alle medische professionals die geïnteresseerd zijn in voeding. In het bijzonder: bedrijfsartsen, huisartsen, arboverpleegkundigen, praktijkondersteuners bedrijfsarts, artsen beleid & advies, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen.
Hbo denk- en werkniveau.
Het onderwijs wordt verzorgd door prof. dr. Hanno Pijl, hoogleraar in diabetologie en internist-endocrinoloog bij het departement Interne Geneeskunde van het LUMC. Hanno Pijl is een bevlogen docent en veelgevraagd spreker op congressen.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
As an expert in the Working Conditions Act (Arbowet), general practitioner, or physician in maritime healthcare and medical experts, maritime paramedical experts and members of IMHA, you have to be aware of relevant testing and safety requirements within this field. Update and/or refresh your knowledge by following the multi-day international Friendship symposium on Maritime Health on the island of Curaçao. You will exchange experiences, share advices, and show applications of instruments and test methods with fellow experts and colleagues. The main language will be English. The symposium is organized by NSPOH, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), and International Maritime Health Association (IMHA).
At this symposium you can participate in interactive lectures, workshops, and relevant case studies in relation to the maritime field with the aim of gaining or refreshing knowledge.
The following topics will be discussed:
The first day we look forward to welcome you on the cruise ship ‘De Zuiderdam’ for a joint lunch. The following days will consist of several meetings at the WTC Curaçao in the centre of Willemstad.
(Text continues below image)
The organizers of the symposium invite you to submit an abstract. Submitted abstracts are considered for oral presentation in a ’Short Talk’ format during the symposium, in a ‘Speed Talk’ format during special Speed Talk Sessions, and at the poster presentation as part of the program.
Please note:
|
|
Notification of the outcomes of the assessment for oral presentations and confirmation of acceptance of abstracts by the symposium are expected to be available on January 22, 2024.
The general terms and conditions you can download in English: general terms and conditions.
The registration page is in Dutch. If you need help completing this, you can contact the program assistant Vanessa, e-mail address V.vanBoeschoten@nspoh.nl.
Registration closes September 13, 2023. We will confirm as soon as possible whether the module will continue based on the number of registrations. We advise you NOT to book your flight and hotel before this confirmation. Travel and accommodation costs are for your own account.
Do you need a visa? Click on Do I need a visa for the Caribbean parts of the Kingdom?
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Ben jij hard aan het werk en wil je leren om actief achterover te leunen? Wil jij ook binnen de kaders, maar buiten de lijntjes werken? Moeiteloos gesprekken leren voeren met ouders en alle andere soorten mensen? Denk jij wel eens: pfff, ze doen nooit wat met mijn adviezen. Dan is deze training echt iets voor jou!
Je ontdekt wat de ander raakt in jou. Welke ouder/ puber/ kind bij jou op het verkeerde knopje drukt en wat je daaraan kunt doen. Zodat jij met meer plezier, minder moeite en efficiënter je werk kunt doen.
Het onderwijs wordt verzorgd door drs. C.M. (Katrien) Laane, pedagoog, trainer & docent bij Lunamare. Auteur van In 10 stappen Moeiteloos in Gesprek met Ouders en Podcastmaker van de gelijknamige MIGMO-podcast.
Voor alle professionals die met ouders werken, zoals jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, maar eigenlijk voor iedereen die met mensen van 0-100 werkt. En die op zoek is naar meer moeiteloosheid in contact met de ander.
Score in eerdere evaluatie: in 2023 kreeg een incompany uitvoering van deze module van de deelnemers een 9,4.
Uitspraken van deelnemers:
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Stoppen met roken is belangrijk. Maar het is ook heel erg moeilijk. Professionele hulp is altijd nuttig en meestal nodig. Wil jij leren welke farmaceutische hulpmiddelen hiervoor beschikbaar zijn? En wat jouw rol als professional is in het stopproces? Doe dan deze geaccrediteerde module Stoppen met Roken: Farmacotherapie van een 1/2 dag.
In plenaire sessies en actieve werkvormen doe je kennis en vaardigheden op om patiënten individueel te begeleiden. Dit is gebaseerd op het Momentum stoppen met roken stappenplan. Het uitgangspunt hierbij is de herziene ‘Richtlijn behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning’.
Je maakt kennis met verschillende nicotinevervangers en farmacologische hulpmiddelen. Je koppelt deze kennis direct aan je ervaring in de praktijk.
Tijdens deze actieve ochtend krijg je de kans om de leerstof praktisch toe te passen. Er is voldoende tijd om vragen uit je eigen praktijk onder de loep te nemen. Daardoor wordt je leerervaring verder verhoogd.
Deze module geeft punten voor het kwaliteitsregister voor de Stoppen met roken coach bij KABIZ. Reeds ingeschreven Stoppen met roken coaches moeten onderwijs over farmacotherapie volgen om geregistreerd te blijven in het kader van de overgangsregeling voor het nieuwe compententieprofiel.
Het onderwijs wordt verzorgd door Simone Königs, Momentum Training & Coaching.
Praktijkondersteuners, (long)verpleegkundigen, doktersassistenten, huisartsen, bedrijfsartsen, longartsen en andere professionals in de zorg die begeleiden bij stoppen met roken.
Hbo-werk- en denkniveau.
Uitspraak van een eerdere deelnemer: “Mevrouw Königs was een zeer prettige docent. Ik voelde me heel veilig en uitgedaagd, met alle ruimte om alles te vragen. Ik zou een volgende keer heel graag weer les van haar hebben.”
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Werk je als forensisch arts en wil je je graag verdiepen in de lijkschouw en het juridisch kader? Doe dan deze eendaagse module en leer hoe je een schouwverslag opstelt, welke regels er aan dit schouwverslag verbonden zijn en hoe om te gaan met beroepsgeheim na de dood.
Als forensisch arts krijg je veel te maken met wet- en regelgeving, onder andere over beroepsgeheim. Maar welke veranderingen treden hierin op na een natuurlijk – of een niet natuurlijk overlijden? Hoe ga je om met de nabestaanden? Heb je veronderstelde toestemming van de overledene? Wat doe je als nabestaanden bij een suïcide aan jou melden dat ze geholpen hebben met het bestellen van pillen? Hoe zit het dan met het beroepsgeheim? Moet je dit direct melden aan de OvJ? Moet je de nabestaande direct onderbreken om hen dit te melden? Al deze vragen worden in de ochtend behandeld.
In de middag gaan we in op het opstellen van het schouwverslag. Je leert wat het doel van het schouwverslag is en uit welke onderdelen het bestaat. Ook bespreken we de relevante richtlijnen omtrent het schouwverslag. We behandelen wat de officier van justitie met het schouwverslag kan doen en welke informatie heeft hij hiervoor nodig heeft.
Het onderwijs wordt verzorgd door:
Voor forensisch artsen.
Diploma basisarts.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Vanaf 1 augustus t/m 7 september 2023 kun je solliciteren naar een opleidingsplek voor de eerste fase opleiding forensisch arts.
Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt voordat je besluit te solliciteren. Misschien twijfel je of je voldoende ervaring hebt of heb je nog vragen over de opleiding. Daarom organiseren wij een open informatiebijeenkomst, online.
Aanwezig om je te informeren en al je vragen te beantwoorden tijdens deze bijeenkomst zijn:
Aanmelden voor de open avond kan via de inschrijfknop rechts. De open avond vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.
(Basis)artsen met belangstelling voor de opleiding forensische geneeskunde.
In de digitale leeromgeving MijnNSPOH vind je bij het rooster en de agenda de zoomlink, door deze achter de inlog van MijnNSPOH te plaatsen is er een extra beveiliging. Je kunt inloggen met hetzelfde account dat je hebt gebruikt om je in te schrijven.
Bovendien kun je in deze leeromgeving nu al vragen stellen, als je die hebt. Dan zorgen we ervoor dat ze aan bod komen tijdens de bijeenkomst.
Lijkt het je interessant om een dag met een forensisch arts mee te lopen kijk dan op de website Kies voor forensische geneeskunde.
Wij hopen je te zien!
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Als keuringsarts draag je mede zorg voor een veilige werkomgeving in de offshore-industrie. Het is dus belangrijk dat je gedegen kennis van zaken hebt. Wil je meer leren over de actuele keuringseisen in de offshore-industrie? Meld je dan aan voor deze nascholingsmiddag.
Tijdens deze nascholingsmiddag laten we zien welke veiligheidstrainingen offshore personeel moet volgen en in het bijzonder welke fysieke en mentale belasting dit meebrengt. We zijn daarvoor te gast bij één van de Nederlandse offshore trainingsinstituten.
Dit geeft zicht op de gevraagde eisen van de keuringen in relatie tot de vereiste trainingen en de werkzaamheden in de praktijk. We krijgen nog beter zicht op wat de NOGEPA keuringen betekenen voor de keuringsarts en de keurling.
In kleine groepen maken wij een rondgang over de oefenlocaties van het trainingsinstituut. Middels een carrousel komen de volgende onderwerpen aan bod:
We zijn te gast bij STC-KNRM offshore safety training centrum, gevestigd op de Heijplaat in de Rotterdamse haven.
Deze middag is bedoeld voor keuringsartsen in de offshore-industrie. Ook voor huisartsen en bedrijfsartsen (geregistreerd of in opleiding), arboprofessionals en arboverpleegkundigen met interesse in de offshore-industrie is deze nascholing relevant.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.